Λίβερπουλ: Οι «κόκκινοι» δεν ξεχνούν τον αδικοχαμένο Ντιόγκο Ζότα

Η Λίβερπουλ κέρδισε σε δύο φιλικές αναμετρήσεις back to back την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τους φιλάθλους της και πάλι να αποτίουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ντιόγκο Ζότα.

Συγκινητικές στιγμές για τους φίλους της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, σε μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Ντιόγκο Ζότα. Πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης με την Μπιλμπάο, ο θρύλος των κόκκινων, Φιλ Τόμπσον και ο πρόεδρος των Βάσκων, Γιόν Ουριάρτε, άφησαν δύο στεφάνια στο χορτάρι, στη μνήμη του Ζότα και του αδερφού του Αντρέ Σίλβα, που έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιούλιο σε τροχαίο.

Η πιο ανατριχιαστική στιγμή ήρθε στο εικοστό λεπτό. Το παιχνίδι σταμάτησε, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και μαζί με τους ποδοσφαιριστές άρχισαν να χειροκροτούν, σε μια συμβολική κίνηση καθώς ο Ζότα αγωνιζόταν με τον αριθμό είκοσι στη φανέλα του.

Στο αγωνιστικό, η Λίβερπουλ νίκησε και στα δύο φιλικά τους Βάσκους. Στο πρώτο όπου αγωνίσθηκαν κυρίως αναπληρωματικοί οι Άγγλοι επικράτησαν με 4-1. Στο 2ο λεπτό το 1-0 από τον Ενγκουμοχά, το 2-0 στο 5′ από τον Ντάργουιν Νούνιες, ενώ στο 42′ ήρθε το 3-0 από τον Ντόακ.

Ο Ελιοτ πέτυχε στο 58′ το 4-0 για να μειώσει στο 76’ για την ομάδα του Βαλβέρδε ο Γουρουθέτα.

Στο δεύτερο ματς που ακολούθησε η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-2. Ο Σάλαχ άνοιξε το σκορ στο 14’. Ισοφάρισε ο Σανθέτ στο 29, αλλά ο Χάκπο στο 53’ έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Αγγλίας. Ο ίδιος παίκτης με αυτογκόλ έκανε το 2-2 στο 64′.

Και πάλι όμως ο Χάκπο στο 70 με νέο γκολ στο 70ο λεπτό έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ.

H Σεβίλη κατέκτησε το τουρνουά στη μνήμη του Αντόνιο Πουέρτα νικώντας στα πέναλτι την Αλ Καντσίγια. Στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», η ομάδα του Ματίας Αλμεϊδα προηγήθηκε με τον Λουκεμπάκιο στο 8ο λεπτό, ισοφάρισαν οι Άραβες με τον 30 με πέναλτι του Ρετέγκι για να έρθει το 2-1 για τους Σεβιγιάνους με τον Ιτούμπο στο 59′.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Μίτσελ στον πάγκο ισοφάρισαν στο 95′ με τον Καρβάλιο. Στα πέναλτι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-1.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο