Κρήτη: Ένταση, χημικά και προσαγωγές στη διαμαρτυρία για το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο

Στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου περίμεναν πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Παλαιστίνης αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συντελούνται στη Γάζα σε βάρος αμάχων και παιδιών. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια στα πούλμαν που μετέφεραν Ισραηλινούς τουρίστες και η αστυνομία τους έριξε χημικά.

Τρίτο λιμάνι, τρίτος γύρος επεισοδίων.

Όπου αγκυροβολεί το πολυτελές λευκό κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς τουρίστες, γίνεται «κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Πρώτα στη Σύρο, τη Δευτέρα στη Ρόδο και σήμερα το ίδιο σκηνικό στον Άγιο Νικόλαο. Χημικά, ένταση και επεισόδια.

Από νωρίς στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες με πανό, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης με τους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου πριν από την αποβίβασή τους να απαντούν στους διαδηλωτές από το κατάστρωμα, υψώνοντας μια ισραηλινή σημαία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια στα πούλμαν που μετέφεραν τους ισραηλινούς τουρίστες με αποτέλεσμα η αστυνομία να επιτεθεί με χημικά. Ακόμη και μπροστά σε παιδιά.

Και ενώ οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, άλλοι τουρίστες κυκλοφορούν στο λιμάνι κρατώντας την ισραηλινή σημαία.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο