Στο Κρυονέρι, σπίτια και περιουσίες έγιναν κάρβουνο καθώς οι τεράστιες φλόγες με αστραπιαία ταχύτητα μπήκαν στον οικισμό και σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Ο ήλιος κρύφτηκε. Οι πύρινες φλόγες «μάτωσαν» τον ουρανό της Αθήνας.
Όλη τη νύχτα μικρές εστίες έκαιγαν τη γη στο Κρυονέρι. Με τους πυροσβέστες να τις κυνηγούν στα σκοτεινά.
Κι όταν όλα έμοιαζαν να ησυχάζουν, γύρω στις 11 ήρθε η αναζωπύρωση.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις ήταν εκεί. Έδωσαν μάχη για να την περιορίσουν. Μπουλντόζες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Κάτοικοι και εθελοντές συμμετέχουν με αυταπάρνηση στο έργο της κατάσβεσης.
Στελέχη της αστυνομίας απομακρύνουν ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στο Κρυονέρι οι φλόγες «κατάπιαν» δεκάδες στρέμματα δάσους, σπίτια και οχήματα.
Αστυνομικοί απομακρύνουν ηλικιωμένους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Ο καταστροφικός απολογισμός
Η εικόνα μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε ό,τι βρήκε μπροστά της σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, αποκαρδιωτική.
Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα. Πέρασε μέσα στη χάραδρα και κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε η φωτιά το 2021. Έφτασε στα σπίτια και την περιουσία του κόσμου.
Εκεί που χθες υπήρχαν σπίτια, σήμερα υπάρχουν στάχτες.
Κάποιοι έμειναν μέχρι τέλους παλεύοντας με τη φωτιά και τον χρόνο.
Τουλάχιστον 7 σπίτια κάηκαν, κάποια καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Με το πρώτο φως της ημέρας εναέριες δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Συνεχείς και οι περιπολίες των πυροσβεστών. Χωρίς νερό και ρεύμα έμειναν οι κάτοικοι της περιοχής.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έφτασαν στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.
Ανάμεσα στα καμένα διακρίνονται σκελετοί από αυτοκίνητα. Ούτε το πυροσβεστικό όχημα δε γλίτωσε.
Μπορεί τα πύρινα μέτωπα να σβήνουν, οι πληγές όμως για τους ανθρώπους, τα ζώα, και το περιβάλλον μένουν ανοιχτές.