Πρόσωπα χαρούμενα. Πρόσωπα χαμογελαστά, περήφανα. Τα κορίτσια μας, ενώνουν τη φωνή τους με τον κόσμο στην κερκίδα και ψάλλουν δυνατά τον Εθνικό μας ύμνο.
Όλες αγκαλιασμένες και με το Χρυσό Μετάλλιο στο στήθος. Υψωμένες γαλανόλευκες σημαίες παντού.
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια κόσμου στο Πόλο για το 2025.
Σε έναν τελικό που δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη διέλυσαν την Ουγγαρία με 12-9 και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Η Ελλάδα, 12 χρόνια μετά, είναι ξανά η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.
Οι τελευταίες στιγμές, οι τελευταίες εικόνες στο ματς, ανατριχιαστικές. Οι αθλήτριές μας να κλαίνε. Οι Έλληνες στην κερκίδα να τραγουδούν συνθήματα με τις σημαίες ψηλά. Οι αναπληρωματικές μας να πανηγυρίζουν ακόμα και την τελευταία, ανούσια ουσιαστικά, άμυνα.
Με αυτό το πάθος, με αυτή την ιδιοσυγκρασία ήρθε το Χρυσό μετάλλιο.
Οι Ελληνίδες άνοιξαν το σκορ του αγώνα κι έκτοτε δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα.
Με αξεπέραστη άμυνα και μια Σταματοπούλου να πιάνει ότι περνάει από τα μπλοκ, η Ελλάδα κράτησε την Ουγγαρία στα 4 γκολ στα πρώτα δύο οκτάλεπτα!
Μπροστά, χάθηκε η μπάλα. Με το πιο αλτρουιστικό πόλο που έχει παίξει ποτέ, η Εθνική έβαζε το ένα εντυπωσιακό γκολ μετά το άλλο. Τρία έβαλε η Ξενάκη, τρία η Τριχά, Από δύο η Σάντα και η Βασιλική Πλευρίτου, από ένα η Ελευθερία και η Μυριοκεφαλιτάκη. 12 ολόχρυσα γκολ, ένα για κάθε χρόνο που πέρασε από το τελευταίο μας χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στην πανέμορφη Μαρίνα Μπέι της Σιγκαπούρης.
Η Ελλάδα το έκανε ξανά. Στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου είχε κερδίσει την Ουγγαρία στα πέναλτι. Αλλά αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να φτάσουμε εκεί. Γιατί η δουλειά είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει το τελευταίο οκτάλεπτο. Με άμυνα από ατσάλι. Με επίθεση από διαμάντι. Για μια Ελλάδα ντυμένη στα χρυσά.