Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Αλεξάνδρα Σδούκου (ΝΔ) και οι Κώστας Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ) και Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) σχολίασαν την πολιτική επικαιρότητα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε καμία σκιά πάνω από το ΠΑΣΟΚ κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ»

Την παραίτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο Κρήτης, Λάμπρου Αντωνόπουλου, λόγω αναφοράς του ονόματος του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ίδιο να λέει πως «αναφορές στο πρόσωπό μου καθιστούν μονόδρομο την παραίτησή μου» σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

«Εδώ υπάρχει μια επιχείρηση συμψηφισμού που πάει να πείσει ότι ένας μηχανισμός, ο οποίος είχε οργανωτικό εγκέφαλο, του αποδίδει ευθύνες η ευρωπαϊκή εισαγγελία, μετείχαν στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και οργάνωσε μια λεηλασία είναι το ίδιο πράγμα με ένα από τα ΑΦΜ που μπορεί να πήρε επιδότηση. Ο κ. Αντωνόπουλος με δήλωσή του παραιτείται από γραμματέας της νομαρχιακής του κόμματος και ταυτόχρονα ζητάει να μπει και σε αναστολή η κομματική ιδιότητα. Μία απόφαση που εφόσον το όνομά του ακούστηκε ήταν μονόδρομος, γιατί έχει πει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι καμία σκιά πάνω από το ΠΑΣΟΚ κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ».

Και τόνισε ο κ. Τσουκαλάς: «Οι  «φραπέδες» και οι «χασάπηδες» δεν έχουμε μάθει αν διαγράφηκαν από τη ΝΔ ή ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητα. Είναι η κεντρική διαχωριστική γραμμή, ότι στο ΠΑΣΟΚ για ζητήματα που δεν έχουν καν κατηγορηθεί, ο άνθρωπος ένιωσε την ευθιξία να παραιτηθεί και να αναστείλει την κομματική ιδιότητα».

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε σχετικά με την παραίτηση που υπέβαλλε ο κ. Αντωνόπουλος: «Προφανώς είναι ένα ερώτημα πώς κάποιος νόμιμα θεωρεί ότι έχει πάρει χρήματα για λόγους ευθιξίας να είναι τόσο γενναιόδωρος και να λέει τα επιστρέφω πίσω».

«Είναι μια υπόθεση συστημική και δεν έχει χρώμα»

Ενώ σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ η κα Σδούκου πρόσθεσε:

«Είναι μια υπόθεση συστημική και δεν έχει χρώμα, διότι πολύ απλά όποιος είχε άκρες μέσα σε αυτό το σύστημα έβρισκε τον τρόπο να προχωράει. Κομματικά στελέχη που έχουν αναφερθεί στους διαλόγους βεβαίως και έχουν παραιτηθεί. Τα κομματικά στελέχη, τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στους ντροπιαστικούς διαλόγους έχουν διαγραφεί από την ΝΔ. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε μια διαχρονική πληγή, έχουμε αναλάβει το κομμάτι των ευθυνών μας σε αυτά που δεν τα καταφέραμε και δεν τα κάναμε καλά. Δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός και γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε να προχωρήσουμε σε Εξεταστική Επιτροπή, όπου θα μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα τι δεν έχει πάει καλά όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι γαλάζιο και είναι της ΝΔ»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει και κόμμα και χρώμα, είναι γαλάζιο και είναι της ΝΔ. Και είναι την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και είναι ξέχωρο από τον αν υπήρχαν παθογένειες και προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ξέχωρο, γιατί το λέει η δικογραφία και η Ευρωπαία Εισαγγελέας. Είναι σαφής η προσπάθεια να διαχυθούν οι ευθύνες στο βάθος του χρόνου. Προφανώς και υπήρχαν παθογένειες, δεν λέει κανένας ”όχι” σε αυτό το πράγμα, αλλά λέμε ”όχι” στη διάχυση ευθυνών. Πήραν μια κατάσταση η οποία είχε προβλήματα και την έκαναν σκάνδαλα. Την έκαναν κλοπή των χρημάτων και των επιδοτήσεων των υγιών αγροτών. Και δεν αφήνουν – αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα- την υπόθεση να πάει στην δικαιοσύνη, την μπλοκάρουν, γιατί η Εξεταστική αχρηστεύει τη δικογραφία».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο