Ελλάδα – Τσεχία 107-66: Πρώτη και καλύτερη με «κατοστάρα» η Εθνική

Δεύτερος αγώνας, δεύτερη νίκη για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ Κ-20 με αντίπαλο την Τσεχία. Στην Αθήνα βρέθηκε ο κορυφαίος όλων των εποχών Μάικλ Τζόρνταν και μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα.

Φωτιές πετούσε η Εθνική των νέων ανδρών και έκαψε την ανήμπορη να αντιδράσει Τσεχία. Πέτυχε με το εντυπωσιακό 107-66 τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωμπάσκετ, σφράγισε την πρώτη θέση στον όμιλό της κι έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας. Ο Αβδάλας ήταν και πάλι άνθρωπος-ορχήστρα με 8 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ο Σαμοντούροφ ήταν ξανά πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ άλλοι τρεις παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο τελευταίος αγώνας της πρώτης φάσης με την αδύναμη Ρουμανία είναι αδιάφορος.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήρθε στην Αθήνα με εγκώμια για την Ελλάδα

Ο θεός του μπάσκετ ήρθε στην Ελλάδα για να συναντήσει τους Έλληνες θεούς.

Ο Μάικλ Τζόρνταν βρέθηκε στην Αθήνα για την ετήσια συνάντηση στελεχών της εταιρείας του, Jordan Brand.

Το βράδυ του Σαββάτου παρέθεσε δείπνο στο Καβούρι σε 100 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς, o Καρμέλο Άντονι και ορισμένοι ακόμα αστέρες του ΝΒΑ.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ιβέτ Πριέτο, ο Τζόρνταν έφτασε στην Αθήνα προερχόμενος από την Κέρκυρα με ενδιάμεσο σταθμό τις Σπέτσες.

«Η Ελλάδα είναι η πατρίδα των αρχαίων θεών, εκεί όπου θρυλικοί ήρωες γεννήθηκαν και η έννοια της σπουδαιότητας πρωτοξεκίνησε. Σε μία κομβική στιγμή, που το μέλλον του Jordan Brand σχηματίζεται, πήραμε έμπνευση από αυτή τη μοναδική χώρα».

Χωρίς τον Ματίας Λεσόρ θα παραταχθεί η Εθνική Γαλλίας στο Ευρωμπάσκετ. Οι γιατροί της γαλλικής ομοσπονδίας σε συνεργασία με αυτούς του Παναθηναϊκού έκριναν πως η συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής θα ήταν πρόωρη μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι και αποφάσισαν να μην αναλάβουν κανένα ρίσκο υποτροπής.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Απόρρητο