H Ειρήνη Μουρτζούκου παραδέχτηκε πριν από λίγους μήνες σε συνέντευξή της στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι αδιαφορεί για τους θανάτους της αδελφούλας της και του μωρού της Κατερίνας.
Η ομολογία της έχει παγώσει το πανελλήνιο, ενώ ακόμα πιο σοκαριστηκές ήταν οι συνεντεύξεις της. Σε μια από αυτές στο Live News ξεχωρίζει την 18 μηνών αδερφή της Ζωή-Ηλιάνα και το 6 μηνών βρέφος της κουμπάρας της Κατερίνας, μετατοπίζοντας κυνικά τις ευθύνες στους γονείς των παιδιών.
Κοινός παρονομαστής στους θανάτους των δύο μωρών που δεν ήταν δικά στης παιδιά είναι ο χρόνος και ο τρόπος δράσης. Και η αδερφούλα της και το μωρό της Κατερίνας άρχισαν να εμφανίζουν τις πρώτες επιλεκτικές κρίσεις τον Δεκέμβριο κοντά στα Χριστούγεννα, ενώ λίγους μήνες μετά τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Φεβρουάριο του 2021 αποφασίζει να τους στερήσει την ζωή που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.
Και κάθε φορά που εμφανιζόταν μια επιληπτική κρίση στα βρέφη, η Ειρήνη Μουρτζούκου απευθυνόταν στην μητέρα της ζητώντας προσοχή, καθοδήγηση ή ακόμα και για να την κάνει συνένοχο στις πράξεις της στέλνοντας της ακόμα και φωτογραφίες του νεκρού παιδιού.
Και στα δυο μωράκια, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα, όμως όπως φάνηκε εκ των υστέρων κάποιος είχε ακουμπήσει τα παιδιά, κάτι που η Ειρήνη Μουρτζούκου αρνούνταν κατηγορηματικά.
Κάνεις δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ήταν μόλις 14 ετών, όταν σκότωσε την αδερφή της, λίγες ώρες μετά από την επιστροφή της από το σχολείο στις 6 Φεβρουάριου του 2014.
Κατερίνα: «Είναι φόνισσα- έπαιζε θέατρο»
Η Κατερίνα μετά την ανωμοτί κατάθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου έκανε δηλώσεις στις κάμερες, όπου μεταξύ άλλων είπε:
«Να πάει εκεί που πρέπει. Εμένα δεν μου αρκεί αυτό, γιατί τα παιδιά μας δεν θα τα γυρίσει πίσω. Αυτή και στη φυλακή που θα πάει θα ζει και θα βασιλεύει […] Την ρώτησα γιατί και δεν πήρα απάντηση. Είναι ψυχρός δολοφόνος, είναι φόνισσα, έπαιζε θέατρο».
Γαλεντέρης: «Καθ’ έξη δολοφόνος που άρχισε από τα 14 της»
Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της Κατερίνας, Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στο Live News ανέφερε:
«Αφού υπάρχει ομολογία, ο δρόμος της καταδίκης είναι πιο εύκολος. Όλη η συμπεριφορά της φαίνεται ότι μπορούσε να αντιληφθεί τι είναι σωστό και τι λάθος. Παρόλα αυτά επέλεγε να κάνει το λάθος, δηλαδή να προβεί σε αυτές τις ανθρωποκτονίες και τις απόπειρες. Μιλάμε για έναν καθ’ έξη δολοφόνο, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση του από τα 14 έτη του».