Αξημέρωτα πάνε στις παραλίες οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για λίγες ανάσες δροσιάς.
Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε υψηλά επίπεδα και το κύμα καύσωνα να σαρώνει τη χώρα, οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στρέφονται μαζικά στις κοντινές παραλίες, αναζητώντας λίγες στιγμές δροσιάς και ανακούφισης.
Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες οι οργανωμένες ακτές υποδέχονται πλήθος λουόμενων, οικογένειες, νεαρούς αλλά και ηλικιωμένους, που επιδιώκουν να ξεφύγουν από την ζέστη της πόλης.
Στην Αθήνα, παραλίες όπως ο Άγιος Κοσμάς, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι και η Ανάβυσσος γεμίζουν από πολύ νωρίς το πρωί.
Στην Θεσσαλονίκη, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί παραμένουν η Περαία, η Αγία Τριάδα και η Επανομή, όπου το μπάνιο συνδυάζεται με την απαραίτητη βόλτα και τον καφέ δίπλα στο κύμα.
Η θάλασσα γίνεται καταφύγιο για τους κατοίκους των αστικών κέντρων, που αναζητούν φυσικούς τρόπους για να αντεπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, οι αρχές εφιστούν την προσοχή στο κοινό για την αποφυγή της υπερέκθεσης στον ήλιο και την ανάγκη σωστής ενυδάτωσης.
Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί όσο η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τις παραλίες να μετατρέπονται για πολλούς στο απόλυτο καλοκαιρινό καταφύγιο εντός πόλης.