Ακολουθώντας το μοντέλο Τριαντόπουλου, ο Κώστας Καραμανλής δεν προσήλθε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη αλλά επέλεξε τον δρόμο του υπομνήματος, μέσω του οποίου δηλώνει αθώος τόσο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, όσο και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.
«Δηλώνω όμως ότι επιθυμώ προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ανάδειξη της αθωότητάς μου, την κίνηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση από ανακριτή που θα οριστεί από το δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 86, παράγραφος 4 του Συντάγματος».
Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ & Νέα Αριστερά
Για μία ακόμη φορά, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά αποχώρησαν από την διαδικασία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο.
Τις 1.300.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες με αίτημα την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που προβλέπει ειδική μεταχείριση για τους υπουργούς, κατέθεσε στην γραμματεία της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού.
Πριν αποχωρήσει, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, κράτησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση, της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας που έζησε η χώρα.
Η επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής θα γίνει στις 17 Ιουλίου, ενώ όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες της θα κλείσουν στα τέλη του μήνα.