Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις παράνομες επιδοτήσεις.
To σοβαρό σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις -«μαϊμού» κτηνοτρόφων και αγροτών έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλες τις διαστάσεις του.
Όσο περισσότερο φωτίζεται το πώς δρούσε το κύκλωμα, τόσο περισσότερο πιέζεται η κυβέρνηση καθώς επιβεβαιώνεται ότι το τρίγωνο του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, Μάκης Βορίδης – Γρηγόρης Βάρρας – Γιώργος Μυλωνάκης, γνώριζε τα πάντα.
Ο πρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλος Σατολιάς μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και για τα αιτήματα των αγροτών.
«Δυστυχώς τα λέγαμε και τα ήξεραν. Τα λέγαμε με χαρτιά και παρεμβάσεις. Απλώς έπρεπε να έρθει η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για να μας λύσει αυτό το πρόβλημα. Κάποιοί ήδη έχουν αρχίσει και ανασύρουν τα αιτήματά τους για επιδότηση κάποιοι αγρότες κατ΄ επίφαση. Μόνο με την απειλή του ελέγχου έχουν αρχίσει και παίρνουν τις αιτήσεις πίσω. Αν είχαν απέναντί τους ένα κράτους ισχυρό, σωστό, δίκαιο και όχι διεφθαρμένο, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η χώρα μας έρχεται πάλι να συμμορφωθεί με παρέμβαση της ερυθρωπής. Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα πρέπει να πηγαίνουν όχι σε αυτούς που δηλώνουν αλλά σε αυτούς που παράγουν. Γιατί αυτός θα επενδύσει και θα εκσυγχρονίσει την μονάδα του και θα είναι παραγωγικός», είπε αρχικά.
«Από την άλλη καλούμαστε ως Έλληνες φορολογούμενοι να τα πληρώσουμε όλοι και όχι οι αγρότες. Το όλο χρήμα ήταν για τους αγρότες. Αλλά δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι αγρότες. Όποιος παράγει ή ταΐζει ζώα κτλ., όλα αυτά τα τιμολόγια ανεβαίνουν στο my data. Να τα πάρει η ΑΑΔΕ και να κάνει διασταύρωση για να δει εάν είμαι ενεργός αγρότης και να με πληρώσει. Είναι εύκολο να λυθεί. Έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, ελπίζω να λυθεί. Έχει τρομερές δυνατότητες ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα.», συνέχισε ο κ. Σατολιάς.
Ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος προσέθεσε: «Ήδη από την Πέμπτη έχει μπει και η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου Χρήματος, όπου μέσω διασταυρώσεων των ΑΦΜ που πήραν τις επιδοτήσεις μπορούν να διασταυρώσουν εάν πήραν τις επιδοτήσεις ή όχι. Μέσω των Ε9 τα οποία κατέθεταν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δηλώσουν τα χωράφια τους και τα ΚΑΕΚ των ακινήτων των συγκεκριμένων μπορούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει το ακίνητο, αν είναι στην δικαιοδοσία του, εάν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της ΑΑΔΕ. Έτσι θα δουν αν σωστά ή λάθος έπαιρναν τις επιδοτήσεις ή πού στηρίζονταν αυτές, ώστε να καταβληθούν τα πρόστιμα και οι επιστροφές. Οι επιστροφές των χρήματων είναι πολύ δύσκολο να τις πάρουν γιατί ναι μεν θα υπάρξουν κυρώσεις και ίσως μπουν οι περιουσίες τους σε πλειστηριασμό, αλά εάν έχουν καταθέσεις και περιουσίες. Είναι τεράστια διαδικασία».
Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας: «Αυτοί που έτρωγαν τα πολλά λεφτά ήταν παιδιά της κυβέρνησης»
Ο πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας μίλησε στο MEGA για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Οι νόμοι έχουν τέτοια παραθυράκια έτσι ώστε τέτοια λαμόγια, φίλοι της κυβέρνησης να μπαίνουν και να παίρνουν τα χρήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Αυτοί που έτρωγαν τα πολλά λεφτά ήταν «δικά» τους παιδιά», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.