Τουρκία: Συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη σε διαδηλώσεις για τις 100 ημέρες από τη σύλληψη Ιμάμογλου

Σε βίαια επεισόδια κατέληξε μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη για τις 100 ημέρες από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου.

Συγκρούσεις

Αστυνομικοί συγκρούονται με διαδηλωτές στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Το εξαγριωμένο πλήθος διαμαρτύρεται 100 ημέρες από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου. Ζητά την απελευθέρωσή του και την απομάκρυνση του Ερντογάν από την εξουσία.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

«Είμαστε εδώ σήμερα για τους φίλους μας που συνελήφθησαν, για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, για να δείξουμε αντίδραση σε όλα όσα συμβαίνουν».

Τρεις μήνες μετά τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο. Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκούρ Οζέλ, μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Κάθε πραξικόπημα έχει μία χούντα που το ηγείται. Αυτό το πραξικόπημα έχει 3 εισαγγελείς, 3 δικαστές, 3 μυστικούς μάρτυρες και ανθρώπους που ομολογούν. Κι αυτό το πραξικόπημα έχει έναν ηγέτη. Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος και του δόθηκε η εξουσία από τον λαό. Δεν είναι πλέον πρόεδρος, αλλά ο ηγέτης της χούντας».

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη δημοσίευση ενός σκίτσου από το σατιρικό περιοδικό Leman. Το σκίτσο προκάλεσε κύμα οργής στην Τουρκία καθώς θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ, πράξη που θεωρείται βλάσφημη για τις αξίες του Ισλάμ.

Η Αστυνομία έχει συλλάβει τους δύο καρτουνίστες και τον αρχισυντάκτη του περιοδικού.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο