Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η Ευρώπη.
Γαλλία
Ανάσες δροσιάς στα σιντριβάνια κάτω από τον Πύργο του Άιφελ αναζητούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Παρισιού.
Η θερμοκρασία έφτασε τους 41 βαθμούς Κελσίου στη γαλλική πρωτεύουσα, αναγκάζοντας τις Αρχές να απαγορέψουν την πρόσβαση στην κορυφή του εμβληματικού αξιοθέατου.
Στις φημισμένες τσίγκινες στέγες του Παρισιού, καταγράφονται πρωτοφανείς θερμοκρασίες.
«Καυτή, συντριπτική, εξαντλητική ζέστη πλήττει σήμερα ολόκληρη τη Γαλλία. Θα μείνει στην ιστορία σχεδόν παντού. Το όριο των 38 βαθμών Κελσίου υπό σκιά ξεπεράστηκε», μεταδίδει το TF1.
16 από τα 96 μητροπολιτικά διαμερίσματα της Γαλλίας τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό λόγω των ακραίων θερμοκρασιών. Τα σχολεία έκλεισαν και περιορίστηκε η κίνηση των οχημάτων.
Ισπανία
Ο υδράργυρος χτυπά «κόκκινο» στη Σεβίλλη.
Με το θερμόμετρο να καταγράφει 43 βαθμούς Κελσίου, κάτοικοι και τουρίστες σπεύδουν στις βρύσες για να δροσιστούν.
Στην πόλη Μπαλς της βορειοανατολικής Ισπανίας ένα παιδί δύο χρονών έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το άφησε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό ήλιο.
Βρετανία
Ρεκόρ ζέστης κατέγραψε σήμερα η Βρετανία, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 33 βαθμούς Κελσίου.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το φαινόμενο του «θερμικού θόλου» τοn οποίο περιγράφουν ως «σιωπηρό δολοφόνο».
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο ζεστός στην Βρετανία από το 1884, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των μετεωρολογικών δεδομένων.
Ιταλία
Στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης τα σιντριβάνια μετατρέπονται σε μικρές οάσεις μέσα στον καύσωνα.
Τουρίστες δροσίζονται και γεμίζουν μπουκάλια με νερό στην Πιάτσα ντι Σπάνια.
Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια ώρα, πλημμύρες πλήττουν τη βόρεια Ιταλία με τουλάχιστον δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τα έντονα φαινόμενα.