Σφοδρό κύμα καύσωνα σαρώνει την Ιβηρική Χερσόνησο

Ένα σφοδρό κύμα ζέστης από την βόρεια Αφρική προκαλεί θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, ακόμη και στη Βρετανία.

Βράζει ο ευρωπαϊκός Νότος.

Αλλεπάλληλα κύματα ζέστης από την βόρεια Αφρική ήδη τσουρουφλίζουν την Ιβηρική Χερσόνησο με συνέπεια Μαδρίτη και Λισαβόνα να περιμένουν θερμοκρασίες πάνω από 42 βαθμούς Κελσίου.

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται ήδη πολλές ισπανικές περιφέρειες.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν το φαινόμενο να επιδεινωθεί την Κυριακή και να κορυφωθεί την Δευτέρα.

Γαλλία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Γαλλία αφού υπάρχουν προβλέψεις πως ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου στα δύο τρίτα της χώρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες να ανέλθουν στους 34- 38 βαθμούς Κελσίου και οι περιφέρειες όπου έχει κηρυχθεί πορτοκαλί συναγερμός, θα προσεγγίσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Βρετανία

Οι ασυνήθιστοι στις υψηλές θερμοκρασίες Βρετανοί είδαν τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 30 βαθμούς Κελσίου και ανησύχησαν με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Στο φημισμένο φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι όλοι αναζητούν μία σκιά, ένα σημείο να σταθούν που δεν το χτυπάει ο ήλιος.

Οι διοργανωτές δίνουν οδηγίες για το τί πρέπει να κάνουν οι φεστιβαλιστές για να μην πάθουν εγκαύματα από τον ήλιο και να μην υποστούν θερμοπληξία.

Τουρκία

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ατμόσφαιρα έγιναν το προσάναμμα ώστε να ξεσπάσουν στην Τουρκία 113 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες δύο ημέρες.

Πυροσβέστες παγιδεύτηκαν στις φλόγες της πυρκαγιάς στο Μπιλετζίκ και κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες ελληνικού καλοκαιριού – Μπορούμε οι Έλληνες να το απολαύσουμε;

Απόρρητο