Με δύο χτυπήματα, η τζαμαρία στην είσοδο γίνεται θρύψαλα και οι τρεις κουκουλοφόροι μπαίνουν στα ενδότερα με ένα και μόνο στόχο. Να πάρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο ενεχυροδανειστήριο.
Ο συναγερμός που χτυπάει τους αναγκάζει κατά διαστήματα να ελέγχουν το δρόμο για τυχόν άφιξη περιπολικού, με μια από τις κάμερες ασφαλείας να καταγράφει εικόνα και ήχο. Όλα όσα έγιναν μέσα σε μόλις 2,5 λεπτά.
Στο Live News μιλάει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης που είδε το χτύπημα λίγες ώρες μετά. Όταν έφτασε στην επιχείρησή του και διαπίστωσε πως το χρηματοκιβώτιο είχε κάνει φτερά.
«Μας έκαναν ζημιά, μπήκαν μέσα οι κλέφτες, μα έκλεψαν. Χτύπησε ο συναγερμός κατευθείαν και μπήκαμε στην κάμερα και τι να δω; Αυτοί σε δύο λεπτά μέσα πήγαν πίσω, είχα ένα χρηματοκιβώτιο, και το σήκωσαν, το ξήλωσαν, είναι ειδικοί. Πήραν λοστάρια, πήραν αυτά, δεν ζύγισε πολλά κιλά 150 κιλά ζύγιζε, το σήκωσαν».
Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εισβολή τους, διακρίνεται το αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους να κάνει όπισθεν. Σταματάει απέναντι από την παραβιασμένη είσοδο του ενεχυροδανειστηρίου κι περιμένει τους κουκουλοφόρους να βγουν με το χρηματοκιβώτιο.
Ο ίδιος από το σημείο και μετά ελέγχει την κίνηση από τον καθρέφτη του οχήματος με τους υπόλοιπους τρεις να προσπαθούν να ολοκληρώσουν το χτύπημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
«Πρέπει να είχαν μπει στον χώρο γιατί μπήκαν από πίσω, έτσι είναι το μαγαζί μπροστά και από πίσω».
Στις 03.00 ακριβώς καταγράφονται οι τρεις δράστες να προσπαθούν να μετακινήσουν το χρηματοκιβώτιο προς την έξοδο. Ο συνεργός τους βγαίνει και ανοίγει αρχικά την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου.
Όλα στο κέντρο της Λάρισας γίνονται γρήγορα. Το χρηματοκιβώτιο βγαίνει με τα πολλά από την επιχείρηση και πλέον όλοι μαζί και οι 4 θα το σηκώσουν για να το βάλουν με διπλή προσπάθεια στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος.
Δεν πέρασε κανείς από το σημείο εκείνα τα δευτερόλεπτα. Το πορτ μπαγκάζ θα μείνει ανοιχτό και οι 4 δράστες θα καταφέρουν να διαφύγουν, πριν φτάσει η αστυνομία.
«Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι αν ήταν Θεσσαλονίκη θα πιανόντουσαν. Το παράπονο μου είναι ότι θα πιανόντουσαν, έγινε τρεις η ώρα. Δεν κυκλοφορούσε ψυχή και αντί για να κλείσουν οι δρόμοι να τους πιάσουν, άφησαν ένα αμάξι να φύγει. Το αμάξι βρέθηκε στο Κιλελέρ καμένο, μαζί με το χρηματοκιβώτιο άδειο».
Με λοστούς και σφυριά στα χέρια, γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα και κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.
«Το χρηματοκιβώτιο, οι πόρτες έσπασαν, μία άλλη πόρτα από μέσα για να μπουν μέσα, Τα έκανα όλα κατευθείαν. Ήρθε η αστυνομία, ήρθε κατευθείαν αλλά μετά ήταν αργά. Δεν τους πρόλαβαν, τίποτα δεν έγινε».
Μέσα στο χρηματοκιβώτιο, υπήρχαν όπως λέει ο ιδιοκτήτης χρήματα και κοσμήματα αξίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρώσει τον απολογισμό της ζημιάς.
«Ακόμα δεν τα κοστολόγησα, μην πάθω εγκεφαλικό. Τι να πεις; Πάντα είχαμε μετρητά. Ήταν όλου του μήνα οι συναλλαγές. 10.000, 15.000, 20.000, 25.000€. Ξέρω εγώ πόσο είναι; Πρέπει να δω».
Αρκετές ώρες αργότερα, προχθές το βράδυ, το αυτοκίνητων των δραστών εντοπίστηκε καμένο σε αγροτικό δρόμο της περιοχής του δήμου Κιλελέρ, ενώ μέσα υπήρχε και το χρηματοκιβώτιο που είχε παραβιαστεί.
«Τώρα ψάχνουν, πήραν καταγραφικά από τη γειτονιά. Το αμάξι βρέθηκε καμένο, το χρηματοκιβώτιο μου βρέθηκε στο Κιλελέρ μαζί με το αμάξι ανοιχτό φυσικά και πάθαμε ζημιά».
Ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου επιμένει στο Live News πως η αστυνομία έκανε λάθη από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε για την εισβολή των δραστών.
«Φυλούσαν το μαγαζί, μετά να μην κλέψουν. Τι να μου κλέψουν; ‘Τι φυλάτε το μαγαζί;’, λέω, ‘αυτούς να πάτε να βρείτε’. Τους πείραζε που τους μιλούσα απότομα. Τι να τους πω; Τι άλλο να μου πάρουν; Την πολυθρόνα;».
Οι 4 δράστες, που όπως πιστεύει ο ιδιοκτήτης είχαν επισκεφθεί το ενεχυροδανειστήριο σε ανύποπτο χρόνο και ήξεραν που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, παραμένουν για την ώρα άφαντοι. Το θύμα μιλάει για οικονομική καταστροφή και δηλώνει απελπισμένος.