Καιρός: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας – Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Μαρτυρικές στιγμές έζησαν σήμερα και θα ζήσουν και αύριο οι κάτοικοι της χώρας καθώς ο πρώτος ισχυρός καύσωνας του καλοκαιριού, κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική και ανεβάζει στα κόκκινα το θερμόμετρο.

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να δροσιστούν. Να αντέξουν την αφόρητη ζέστη στο κέντρο της Αθήνας. Με μία ομπρέλα, βεντάλια, καπέλο και πολύ νερό.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι αποπνικτική. Έλληνες και τουρίστες ψάχνουν ένα σκιερό μέρος για λίγες ανάσες δροσιάς.

Η κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και σε άλλες περιοχές, ειδικά για όσους βρίσκονται εκτεθειμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι συνθήκες ανυπόφορες για εκείνους που είναι αναγκασμένοι να εργαστούν μέρα μεσημέρι κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Όπως είπε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα είναι οι εξής:

-Σκάλα Μεσσηνίας 42°C

-Αστέρι Λακωνίας 41°C

-Ηλιόλουστο Κιλκίς 41°C

-Καρδίτσα 41°C

-Γύθειο 40°C

-Πειραιάς 40°C

-Σαλαμίνα 40°C

-Καλλιθέα 40°C

-Χαϊδάρι 39°C

-Άγιος Κοσμάς 39°C

Η πιο ζεστή μέρα αναμένεται η αυριανή, Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες νa φτάνουν:

-Λάρισα    40°C – 42°C

-Γύθειο     40°C – 42°C

-Κιλκίς       41°C

-Αθήνα      41°C

-Αγρίνιο      41°C

Ορεστιάδα   40°C

Κοστοβόρα η δροσιά

Υπό αυτές τις συνθήκες, ζητούμενο να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στο σπίτι για να γλυτώσουμε από τον καύσωνα.

Πόσο όμως θα μας κοστίσει η δροσιά για ένα σπίτι π.χ. 80 τ.μ.;

«Εάν χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικά για 8-10 ώρες την ημέρα η κατανάλωση η μηνιαία είναι περίπου στις 360 κιλοβατώρες με 22 λεπτά την κιλοβατώρα ότι ο χρήστης θα χρησιμοποιήσει για ένα μήνα γύρω στα 80 ευρώ, αν χρησιμοποιούσε αντλία θερμότητας για να ψύξει το σπίτι θα πλήρωνε 90 ευρώ ενώ αν χρησιμοποιούσε μόνο δύο ανεμιστήρες θα πλήρωνε 10 ευρώ βέβαια δεν θα είχε όμως σε καμία περίπτωση την ίδια αίσθηση δροσιάς», είπε ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρέχουν την τελευταία στιγμή να αγοράσουν ή να κάνουν συντήρηση στο κλιματιστικό τους.

Την  ίδια ώρα, πέρα από τα συστήματα κλιματισμού που χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε δροσερό τον χώρο μας, θα πρέπει να προσέξουμε επίσης το σπίτι μας να καλά μονωμένο, να κλείνουμε κουρτίνες, τέντες, στόρια κατά την διάρκεια της ημέρας, να αερίζουμε νωρίς το πρωί ή την νύχτα για να μπει δροσερός αέρας μέσα στο σπίτι.

Για όσο διαρκέσει ο καύσωνας κλιματιζόμενοι χώροι θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ στην πρωτεύουσα και άλλους δήμους της χώρας.

Πιο τυχεροί βέβαια όσοι είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μια βουτιά στη θάλασσα.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες ελληνικού καλοκαιριού – Μπορούμε οι Έλληνες να το απολαύσουμε;

Απόρρητο