ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «ξεψαχνίζει» τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτικών προσώπων με στελέχη του Οργανισμού

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς η έρευνα σκόνταψε στους πρώην Υπουργούς Γεωργίας, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «ξεψαχνίζει» – όπως αναφέρει δημοσίευμα του cretalive – τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για το σκάνδαλο των πλαστών επιδοτήσεων.

Στο μεταξύ και ενώ η δικογραφία αναμένεται να φθάσει στη Βουλή καθώς σκόνταψε στους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη για τους οποίους διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες, οι διάλογοι που δημοσιεύει το cretalive υψηλόβαθμων στελεχών του οργανισμού φέρνουν στο φως κραυγαλέες περιπτώσεις παρανομίας.

Στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ την Κρήτη συμβουλεύει ενδιαφερόμενη αγρότισσα να βγάλει παραπλανητικές φωτογραφίες για να πάρει την επιδότηση.

Άλλο στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα πάντα με τους διαλόγους που δημοσιεύει το cretalive εξηγεί πως σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να μπαλωθεί το λάθος

«Πρόκειται για περιπτώσεις πανομοιότυπες που έχουν δηλώσει βοσκότοπο στις ακτές της …Νορμανδίας. Έτσι φαίνεται. Πλατιά βράχια, «ξυρισμένα» και δίπλα η θάλασσα. Όχι βοσκή δεν αναπτύσσεται, ούτε κατσαρίδες. Και αυτό είναι σε φωτογραφίες».

Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήμητρα Χαλικιά καταγγέλλει ότι δόθηκαν παράτυπες επιδοτήσεις χωρίς να δικαιολογούνται:

«Χωρίς τις διασταυρώσεις. Βεβαίως στην έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο γράφει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημειώματα από τις αρμόδιες διευθύνσεις όπου ζητούν να μην πληρωθεί διότι είναι προδήλως παράτυπες αυτές οι πληρωμές».

Πολιτική κόντρα κυβέρνησης με την αντιπολίτευση

Ήδη κρέμεται πάνω από την Ελλάδα πρόστιμο 400 εκατομμυρίων ευρώ για ελλιπείς ελέγχους ενώ έχει ξεσπάσει έντονη πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο. Αυτό που πρέπει να πεις είναι «ναι να αποδοθούν ευθύνες», και καλά κάνουν και το λένε, αλλά να καταλάβουμε ότι για ολόκληρες δεκαετίες κλείναμε τα μάτια ως κράτος. Και ναι, η πρώτη Κυβέρνηση που σταμάτησε να κλείνει τα μάτια και λόγω όλων όσα έγιναν, εδώ και πολλούς μήνες, όχι τώρα, είναι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προαναγγείλει πρωτοβουλία στη Βουλή, όταν έρθει η δικογραφία προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Είχαμε υπουργούς όπως τον κ. Αυγενάκη που έλεγε ότι όσοι κάνουν κριτική δεν φοράνε την εθνική φανέλα. Ποια φανέλα φοράει η ΝΔ; τη φανέλα της διαφθοράς στην Ευρώπη;», ανέφερε ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο χάρτης στις εκλογές βάφτηκε μπλε με σκάνδαλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι υπουργοί της ΝΔ που εντοπίστηκαν από τη Δικαιοσύνη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μοίρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για ανύπαρκτα «γαλάζια κοπάδια» επηρεάζοντας, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2023», τόνισε ο Γιώργος Καραμέρος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελληνική Λύση επιμένει ότι η μοναδική τιμωρία, ακόμη και του πρωθυπουργού, είναι η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων, όσων ενεπλάκησαν, μέχρι να αποδειχθεί η μη εμπλοκή τους».

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συνεχίζεται.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Πολιτική

Απόρρητο