ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης και Αυγενάκης θα ερευνηθούν για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Στην Bουλή στέλνει την δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μετά από πολύμηνη έρευνα, καθώς «σκόνταψε» πάνω σε δύο πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, τους Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη, ζητώντας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους στην διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η κακοδιαχείριση επί μακρόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, του οργανισμού που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις πληρωμές των αγροτών, οδήγησε την έρευνα του Ευρωπαίου εισαγγελέα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από εκεί στη Βουλή, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Μάκη Βορίδη.

Είχε προηγηθεί η έφοδος του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η απομάκρυνση του προέδρου του Οργανισμού, Νίκου Σαλάτα, αλλά και πλήθος καταγγελιών από αγρότες και βουλευτές ότι μεγάλο μέρος των κονδυλίων κατευθυνόταν στην Κρήτη και στην Θεσσαλία, χωρίς όμως να δικαιολογούνται ούτε τα ζώα που δηλώνονταν ούτε τα βοσκοτόπια που δήθεν κατείχαν οι ιδιοκτήτες ή οι μισθωτές τους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ενώ πριν από λίγες εβδομάδες ελήφθη η απόφαση για την μεταφορά του οργανισμού στην ΑΑΔΕ.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Πολιτική

Απόρρητο