Μέση Ανατολή: Το MEGA στην «καρδιά» του πολέμου – Σοκάρουν οι εικόνες από την πιο ισχυρή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφει στο Τελ Αβίβ την ώρα που ηχούν ανατριχιαστικά οι σειρήνες, λίγο πριν μια πυραυλική επίθεση ο απεσταλμένος του MEGA, Ζήσης Μούσιος.

Το Τελ Αβίβ ξυπνά από ισχυρές εκρήξεις. Οι σειρήνες ηχούν.

Η μαζική πυραυλική επίθεση εκδηλώνεται αυτή τη φορά από το Ιράν νωρίς το πρωί, την ώρα που ο κόσμος στην πόλη αρχίζει να κινείται.

«Η ώρα είναι 7.10 το πρωί οι σειρήνες χτυπούν πάλι πάνω από το Τελ Αβίβ. Αυτή τη φορά η επίθεση από τους πυραύλους που έρχονται από την Τεχεράνη γίνεται πρωί κάτι που αιφνιδιάζει τους κατοίκους εδώ στην περιοχή».

Όπως μεταδίδεις ο απεσταλμένος του MEGA στο Τελ Αβίβ, Ζήσης Μούσιος, αυτές οι εκρήξεις ήταν οι πιο ισχυρές από το ξεκίνημα του πολέμου, με αρκετούς πυραύλους να διαπερνούν την αεράμυνα του Ισραήλ.

«Είναι η μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει τις τελευταίες ώρες, ακούτε τις εκρήξεις, κάποιοι πύραυλοι έχουν πέσει στο κέντρο της πόλης, βλέπετε τον λευκό καπνό που βγαίνει από το κέντρο του Τελ Αβίβ», μεταδίδει.

Η πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Τελ Αβίβ γεμίζει από συντρίμμια, διαλυμένα κτίρια και κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Εικόνες απόλυτου χάους.

Μια ολόκληρη γειτονιά ισοπεδωμένη. Σωστικά συνεργεία  και ο στρατός αναζητούν ίχνη ζωής στα συντρίμμια. Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται.

«Από την πρωινή πυραυλική επίθεση του Ιράν ένας πύραυλος κατάφερε και πέρασε  την αντιαεροπορική άμυνα στο Τελ Αβίβ και χτύπησε το κέντρο της γειτονιάς. Η πολυκατοικία έχει καταστραφεί. Οι άνθρωποι κατάφεραν να μπουν στα καταφύγια, έτσι τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μήπως κάποιος έχει εγκλωβιστεί».

Οι εικονολήπτες του MEGA, Ηλίας Μπασίσογλου και Θοδωρής Ρωμανέας, καταγράφουν και τις εικόνες καταστροφής σε συναγωγή, που επλήγη από την επίθεση.

«Ακριβώς δίπλα από το σημείο που χτύπησε ο πύραυλος του Ιράν υπάρχει μια συναγωγή. Ευτυχώς επειδή το χτύπημα έγινε νωρίς, δεν υπήρχε πολύς κόσμος εδώ. Μόνο δύο πιστοί που στο άκουσμα του συναγερμού έτρεξαν σε ασφαλές χώρο».

Η φρίκη του πολέμου, που εκδηλώνεται με επιθέσεις από αέρος, σκορπούν θάνατο, καταστροφή και τρόμο, με τους πολίτες να μην αισθάνονται σε κανένα σημείο και καμία στιγμή της ημέρας, ασφαλείς.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Απόρρητο