Στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Βγήκε με ένα ύφος λες και ήταν ο αυτοκράτορας»
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την χθεσινή διαδικασία στη Βουλή για τα Τέμπη, είπε:
«Κατηγορείσαι για κάτι, δεν πηγαίνεις εκεί για να βρίσεις αυτούς που σε κατηγορούν, τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, γιατί αυτά που έλεγε ότι είπαμε εμείς, εμείς μεταφέραμε αυτά που είπαν οι συγγενείς. Βγήκε με ένα αυτοκρατορικό, αλαζονικό, καταλαβαίνω ότι προέρχεται από μία, όχι παρθενογένεση, από μια βασιλική οικογένεια στη χώρα μας, εννοώ οικονομικά και πολιτικά οικογένεια, αλλά πας στη Βουλή για μια κατηγορία. Αντί να είσαι σεμνός, μετρημένος και όχι αλαζόνας, βγήκε με ένα ύφος υβρίζοντας, λοιδορώντας όλους τους υπόλοιπους, λες και ήταν ο αυτοκράτορας. ‘Τολμήσατε να με αγγίξετε’, αυτό είπε. Ποιος είναι ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβα;».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης:
«Από την πρώτη στιγμή είπα το εξής: δεν έχασα εγώ το παιδί μου, οι άνθρωποι των θυμάτων των Τεμπών το έχασαν. Οι δικηγόροι τους, που κάνουν αγώνα δύο ολόκληρα χρόνια, ας μας φέρουν την πρότασή τους και να την καταθέσουμε ως κομιστές. Αυτό κάναμε. Κατάχρηση εξουσίας αλλά και εσχάτη προδοσία δεν κάνεις μόνο με τα τανκς. Ο πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, το είπε ο ίδιος. Πήρε τον Ντογιάκο τηλέφωνο και πήρε τη δικογραφία από τον ανακριτή Λάρισας και την πήγε στον κ. Μπακαΐμη. Αυτό είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κατάχρηση εξουσίας, εσχάτη προδοσία».
«Δεν έγινε μόνο αυτό, έδωσα μια σειρά παραδειγμάτων εγώ χθες. Μεταφέρθηκαν εισαγγελείς που δεν ήταν καλά παιδιά, μεταφέρθηκαν ανακριτές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τους νουθετήσουν, μεταφέρθηκαν και άλλοι παράγοντες από την περιοχή της Λάρισας, όπως ο διοικητής Τροχαίας ο οποίος είπε μην πειράζετε τον χώρο, μην ξεμπαζώνετε, είναι παράνομο, τον πέταξαν, τον πήγαν αλλού. Είναι εσχάτη προδοσία με βάση το γράμμα του νόμου», συμπληρώνει.
«Για μένα φταίει ο πρωθυπουργός της χώρας. Στο επιτελικό κράτος η νομοθεσία είναι έτσι που λέει ότι ο πρωθυπουργός αποφασίζει για όλα. Νόμος του κ. Μητσοτάκη. Άρα δεν χτυπάω τα πόδια, ούτε το κορμί, το κεφάλι χτυπάω και το κεφάλι μου φταίει και το κεφάλι είναι ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτει ο κ. Βελόπουλος, επισημαίνοντας:
«Εγώ αντιλαμβάνομαι την ψυχική κατάσταση που είναι ο κ. Καραμανλής και όταν ένας άνθρωπος είναι κάτω δεν τον χτυπάω ποτέ μου. Για μένα φταίει το κεφάλι. Χθες είδα τον πρωθυπουργό πέρα από την αλαζονεία του να έχει και ψυχολογική βία, φαινόταν ότι ήταν πιεσμένος ο άνθρωπος, δεν ήταν ο Μητσοτάκης που ξέραμε. Φαίνεται ότι έχει καταλάβει ότι φεύγει, ότι είναι σε αποδρομή, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει την ατζέντα».
«Ζούμε σε κράτος μαφιόζων»
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τη σύμπραξη με τα υπόλοιπα κόμματα για την πρόταση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών:
«Αν αυτή η συμμαχία είναι ετερόκλητη που ακούμε τους συγγενείς που έχασαν τα παιδιά τους, τότε τι να πω εγώ που ο κ. Μητσοτάκης είναι στην καρέκλα του πρωθυπουργού διότι τον ψήφισε η Κωνσταντοπούλου και ο Κασσελάκης με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Αν δεν ψήφιζαν τον γάμο ομοφυλοφίλων και ο Κασσελάκης και η Κωνσταντοπούλου, θα είχε πέσει ο Μητσοτάκης εκείνη την περίοδο. Οι βουλευτές του δεν ψήφισαν τον νόμο, την κοπάνησαν όλοι, θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Η Κωνσταντοπούλου και ο κ. Κασσελάκης και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την κυβέρνηση της ΝΔ και διατήρησαν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη».
«Εγώ άκουσα τους συγγενείς και δεν μετανιώνω. Ζούμε σε κράτος μαφιόζων. Εγώ δεν λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Ξέρετε τι έχω εδώ; Μηνύματα του πραγματογνώμονα που επιχειρεί δικηγόρος να τον νουθετήσει να μην μιλάει για το φορτίο. Πραγματογνώμονας ο οποίος έβγαλε μαζί με το χημείο του κράτους ότι υπήρχε ξυλόλιο, τολουόλιο και βενζόλιο», σημειώνει.
«Ο πραγματογνώμονας Μιχόπουλος είναι αυτός, μου λέει φοβάμαι για τη ζωή μου. Μιλάμε για μαφιόζους οι οποίοι κυβερνάν τη χώρα ή χρησιμοποιούν μαφιόζους για να απειλούν ανθρώπους. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα, δεν είναι Δημοκρατία αυτό το πράγμα. Ξέρω ότι υπάρχει ένα μαύρο σύστημα στη χώρα που όποιος ανεβαίνει πάνω από αυτό που τους βολεύει, του παίρνουν το κεφάλι».
«Θα βγει η αλήθεια, το λέω ευθέως», υπογραμμίζει.
«Όλη η ιστορία που έγινε στην υπόθεση αυτήν, γιατί σας ξεκαθαρίζω, το επιτελικό κράτος ορίζει τις αρμοδιότητες, ο νόμος που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, και το επιτελικό κράτος λέει ότι αρχή όλων είναι ο πρωθυπουργός, το Μέγαρο Μαξίμου».
«Για μένα είναι ένοχος. Ό,τι και να λέει στο θέμα των Τεμπών, είναι ένοχος, πολιτικά είναι ένοχος», καταλήγει.
Ο ίδιος στη συνέντευξή του μίλησε για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους Σαμαρά – Καραμανλή.
«Εγώ, αυτά που είπαν οι δύο άνδρες, τα λέω από το 2019 ως Ελληνική Λύση. Τους καλωσόρισα χθες στην γραμμή μας».