Ρόδος: Σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία της 3χρονης που πνίγηκε σε πισίνα – Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου

Είναι αδύνατο να το χωρέσει ο νους. Ότι το κοριτσάκι τους, η 3χρονη Δέσποινα, χάθηκε σε μια στιγμή. Ότι δεν θα ξαναγκαλιάσουν το αγγελούδι τους. Και σήμερα κλήθηκαν να κάνουν ό,τι πιο σκληρό. Ν’ αντέξουν την τελευταία πράξη αυτής της τραγωδίας.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι στο τελευταίο αντίο στη 3χρονη Δέσποινα. Ήταν όλοι εκεί, στη 1 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο της Ρόδου, για να αποχαιρετήσουν το αγγελούδι που έφυγε ξαφνικά, το μεσημέρι της Κυριακής, στην πισίνα καταστήματος στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει λυγίσει από αυτό το κακό. Ένα παιδάκι, νεκρό, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων.

«Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Δεν ξέρω πώς έγινε. Δεν ξέρω. Είμαι σε σοκ. Δηλαδή είναι σαν να πέθανα εγώ. Σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο, μακάρι να μην το έβλεπα αυτό το σκηνικό. Καταλάβατε; Δεν είμαι στα καλά μου. Δεν ξέρω πώς έγινε. Τα μαλλάκια του έβρεχε, δεν ξέρω αν έφυγε όταν πήγε να ρίξει στα μαλλιά του και γλίστρησε, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί να μην την είδα εγώ όταν έγινε αυτό το σκηνικό κατευθείαν. Αυτό είναι που με τρώει», δήλωσε ο άνδρας που ανέσυρε το παιδί.

Κανείς δεν πρόλαβε να δει. Τι έγινε; Πώς έγινε και το παιδάκι πνίγηκε. Η γιαγιά του, που συνόδευε τις εγγονές της στο παιδικό πάρτι, θυμάται εκείνα, τα μοιραία λεπτά.

«Ναυαγοσώστη δεν είχε. Το παιδί καθόταν έξω, εκεί πάνω στο, δεν ήταν μέσα στην πισίνα. Πήγα και της έβαλα κρεμούλα για τον ήλιο και γυρνούσα να φέρω την πετσέτα για να την σηκώσω να βγει και κάποιος μιλούσε εκεί πέρα, να ήταν 2-3 λεπτά αυτό, τώρα έσκυψε μέσα και έπεσε, ήταν πολύ φαγωμένο, αυτό ήταν το πρόβλημα», είπε η γιαγιά του παιδιού.

Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Το παιδάκι καθόταν στα σκαλάκια. Βουτούσε τα ποδαράκια του, έβρεχε τα μαλλάκια του. Κάποια στιγμή η γιαγιά πήγε για τη πετσέτα. Δεν το είδε κανείς, έπεσε με το κεφάλι. Πώς γίνεται να μην υπάρχει ναυαγοσώστης

«Καθόταν στο σκαλοπάτι πάνω – πάνω. Στην είσοδο της πισίνας. Το κοριτσάκι καθόταν έξω. Δεν έπαιζε με τα άλλα. Η αδελφή της έπαιζε με την κόρη μου. Το κοριτσάκι δεν μπήκε ποτέ μέσα στην πισίνα. Δεν έκανε κίνηση καν να μπει στο νερό. Δηλαδή, δεν φορούσε ούτε μπρατσάκια, δηλαδή, γιατί φοβόταν, δεν ξέρω. Η μόνη κίνηση που έκανε, τα μαλλάκια της, δηλαδή έσκυβε λίγο το κεφάλι κι έβρεχε τα μαλλάκια της μόνο. Αυτό. Φοβάμαι μήπως, όταν, κάποια στιγμή, έκανε πάλι αυτή την κίνηση και έπεσε το προσωπάκι της μέσα και έπεσε μετά στο νερό, ή γλίστρησε, δεν ξέρω», είπε ο άνδρας που ανέσυρε το παιδί.

Στην πισίνα ναυαγοσώστης δεν υπήρχε. Το κοριτσάκι ανέσυρε ο πατέρας ενός άλλου παιδιού που ήταν στο πάρτι κι ύστερα όποιος ήταν εκεί και γνώριζε να κάνει ΚΑΡΠΑ.

«Όταν την πήρα εγώ αγκαλιά και την πήρα από τη πισίνα, επέπλεε στο νερό. Την ώρα που το έβγαλα έξω, το έβαλα στη ξαπλώστρα μου και ξεκινήσαμε τις μαλάξεις. Ήταν κι ένα παιδί, κάναμε μαλάξεις κι ήρθε μια τουρίστρια και είπε «αφήστε το πάνω μου» και μετά τη ξαπλώστρα, θυμάμαι είπε κάποιος ότι πρέπει να τη βάλουμε κάτω. Και την αφήσαμε κάτω στην πετσετούλα», προσθέτει ο άνδρας που ανέσυρε το παιδί.

Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν. Μέσα σε έξι λεπτά έφτασε η μηχανή του ΕΚΑΒ και σε 10 το ασθενοφόρο. Η μικρούλα όμως, είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

«Την τελευταία φορά, ήρθε η γιαγιά του, ναι κι έβαλε αντηλιακό πάνω της. Το θυμάμαι πολύ καλά. Και λέει «Δεσποινάκι, κάτσε να…» το θυμάμαι πολύ καλά, το κορίτσι και την έβλεπα και χαμογελούσα. Ήταν χαριτωμένο, καθόταν εκεί μόνο της, δηλαδή σε κάποια στιγμή όταν ήταν και η κόρη μου κοντά, λέω «παίξτε μαζί» δηλαδή, εκεί έξω, όταν έτρωγαν, καθόταν πιο μόνο του. Ντροπαλό ήταν», λέει ο άνδρας που ανέσυρε το παιδί.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του παιδιού έχει παραδώσει το πόρισμά του στις Αρχές οι οποίες διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία της υπόθεσης, για την οποία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ήδη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

5χρονος κινδύνεψε με πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

Παρόμοιο περιστατικό παρ’ολίγον να συμβεί και στην Ανάβυσσο. Συγκεκριμένα, ένα πεντάχρονο παιδάκι κινδύνεψε πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείου.

Ούτε σε αυτήν την πισίνα υπήρχε ναυαγοσώστης ενώ ο ιδιοκτήτης του το 2019 είχε συλληφθεί για την απουσία ναυαγοσώστη.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Απόρρητο