Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA για την παραίτηση του σημερινού διοικητή της ΕΚΑΜ προκειμένου να αναλάβει την φρούρηση του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Ο διοικητής της ΕΚΑΜ υπέβαλε την παραίτησή του καθώς είχε πρόταση να αναλάβει την φρουρά του του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο κ. Δημητριάδης είχε αστυνομική φρουρά η οποία όμως αποχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Δημητριάδης, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του και επέλεξε τον διοικητή των ΕΚΑΜ ύστερα από προτροπή ενός συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μετά την αποχώρησή του προ μερικών ετών από την ΕΛ.ΑΣ. εργαζόταν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.