Ισραήλ: H αγωνία και ο φόβος στο ταξίδι της επιστροφής για τους Έλληνες τραγουδιστές

Από την κόλαση του πολέμου στη λύτρωση. Το ταξίδι των Ελλήνων πίσω στην πατρίδα συνεχίζεται.

Ο δρόμος της επιστροφής μακρύς και δύσκολος με τον φόβο και την αγωνία να αποτυπώνονται στα λόγια τους.

«Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε. Από τις πιο δυνατές και μεγάλες εμπειρίες που έχουμε ζήσει ως τώρα. Δεν ξέρω αν θα έχω μεγαλύτερη. Αυτή τη φορά φοβήθηκα πάρα πολύ. Θέλω να επιστρέψω στην οικογένεια μου στο παιδί μου», δήλωσε η Βάλλια Ειρηναίου.

Μιλώντας στο Live News ο Μανώλης Καραντίνης αναφέρει: «Τη μέρα που άρχισε ο πόλεμος ήμασταν στο αεροδρόμιο για να γυρίσουμε. Ο Καραφώτης είχε την ιδέα να φύγουμε προς Ιορδανία. Από το παράθυρο του αεροπλάνου βλέπαμε τις ρουκέτες».

Η συντονισμένη διαφυγή των Ελλήνων από το Ισραήλ έχει αρχίσει από τα ξημερώματα. Το LIVE NEWS βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες καλλιτέχνες που μαζί με δεκάδες άλλους μουσικούς και επιχειρηματίες ξεκίνησαν για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής.

«Ήρθε ενημέρωση χτες ότι 6 η ώρα πρέπει να είμαστε σε ένα συγκεκριμένο σημείο. 7:15-7:20 ξεκινήσαμε», είπε ο Αλέκος Ζαζόπουλος.

«Η Γλυκερία είναι μαζί μας, η Κετιμέ είναι μαζί μας, ο Ζαζόπουλος, η κυρία Χαραμή μπροστά μου», είπε η Βάλλια Ειρηναίου.

Τρία πούλμαν γεμάτα Έλληνες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 από το Τελ Αβίβ με προορισμό τα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Η αγωνία χτύπησε κόκκινο όταν στα μέσα της διαδρομής ήρθε ειδοποίηση στα κινητά τους τηλέφωνα για εκτόξευση πυραύλων.

Όλοι οι ταξιδιώτες ανάμεσα τους και μικρά παιδιά αποβιβάστηκαν στη μέση του πουθενά και περιμέναν με αγωνία τη λήξη του συναγερμού.

«Ειδικά το σημερινό που μέσα στο πούλμαν χτύπησε το alarm και τρέχαμε ήταν σαν ταινία. Και η αλήθεια είναι ότι πέρασαν δύο πύραυλοι από πάνω μας. Τρομερό», είπε η Ελένη Χαράμη.

Το βίντεο που τράβηξε ο τραγουδιστής Αλέκος Ζαζόπουλος είναι δευτερόλεπτα αφότου εκτοξεύτηκαν οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι. Μετά τη λήξη συναγερμού τα πούλμαν συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

«Να περάσουμε Αίγυπτο αυτό είναι το βασικό για να φύγουμε από το Ισραήλ. Έχουμε ξεκινήσει θέλουμε μία ώρα και κάτι να φτάσουμε στα σύνορα», δήλωσε ο ίδιος.

«Είναι δύσκολο. Ούτε για τουαλέτα δεν μας σταματάνε αλλά θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μόνο Έλληνες τραγουδιστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και μικρά παιδιά έχουμε μαζί μας. 8, 9 χρονών, 10 κάπου εκεί», είπε η Ελένη Χαράμη.

Κουρασμένοι και άυπνοι συνεχίζουν το ταξίδι με την Βάλλια Ειρηναίου να περιγράφει στο LIVE NEWS την ανακούφιση που νιώθει φτάνοντας στον προορισμό.

«Η πρεσβεία είναι μαζί μας, μας συνοδεύει. Είναι άψογοι, άψογοι. Βοηθητικοί, χαμογελαστοί, μας δίνουν κουράγιο. Και μόνο που έρχονται μέχρι το αεροσκάφος, μέχρι το αεροπλάνο και μετά θα γυρίσουν όλον τον δρόμο πίσω, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σε κάθε πούλμαν υπάρχουν τρεις άνθρωποι της πρεσβείας».

Μετά από 5 ώρες στο πούλμαν, έφτασαν στους ελέγχους στο Εϊλάτ λίγο πριν τα σύνορα. Τα χαμόγελα επέστεψαν στα πρόσωπα τους αν και η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη.

Ο τραγουδιστής Γιώργος Σέμος περνά τον πρώτο έλεγχο και συνεχίζει την πορεία προς τα σύνορα.

«Είναι ένα εξωτερικό τούνελ το οποίο θα πρέπει να διασχίσεις αυτό το τούνελ για να περάσεις τα σύνορα. Πιστεύω ότι ξεπερνάμε τους 150».

Λίγο πριν 2 πέρασαν στην Αίγυπτο και κατευθύνθηκαν προς τα πούλμαν που θα τους οδηγήσουν με ασφάλεια στο αεροπλάνο με το οποίο θα πετάξουν για Ελλάδα.

«Αυτό που μας έχουν πει είναι μόλις περάσουμε τα σύνορα θα μας παραλάβουν άλλα πούλμαν και θα μας πάνε δεν ξέρω που ποιο σημείο συνάντησης είναι τα αεροσκάφη. Φαντάζομαι ότι μόλις φτάσουμε θα μας περιμένουν εκεί», είπε η Ελένη Χαράμη.

«Λεπτομέρειες δεν ξέρω. Για λόγους ασφαλείας δεν μας λένε λεπτομέρειες. Μας βάλανε στο πούλμαν και μας πάνε», δήλωσε ο Αλέκος Ζαζόπουλος.

«Τον προορισμό δεν τον ξέρω ποιος είναι, που θα μας πάνε ακριβώς. Σίγουρα μας περιμένουν boeing, μας περιμένουν πολεμικά αεροπλάνα να μας παραλάβουν και να μας γυρίσουν στην Ελλάδα», είπε η Βάλλια Ειρηναίου.

Ενώ ο Αλέκος Ζαζόπουλος ανέφερε: «Φτάσαμε τώρα στην Αίγυπτο και μας καθυστερούν για τα διαβατήρια. Χτύπησε συναγερμός στον δρόμο και κατεβήκαμε από το πούλμαν. Είμαστε 4 λεωφορεία με περίπου 400 Έλληνες».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Απόρρητο