Δημήτρης Παπαστεργίου: «Όταν πρωτοέγινε μία νύξη για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν το πίστεψα»

Καλεσμένος στο «Buongiorno» το πρωί της Πέμπτης 12/06 βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για την πορεία της καριέρας του από τις σπουδές του μέχρι τη σημερινή του θέση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Στα 18 μου ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο και έκανα και παράλληλες σπουδές σε εργαστήρι Δημοσιογραφίας και Ραδιοφώνου. Όταν ήμουν μικρός διέλυα τα παιχνίδια μου για να δω τι έχουν μέσα. Δήμαρχος Τρικάλων ήμουν για εννέα χρόνια, πρώτη φορά το 2014. Βέβαια είχαν προηγηθεί άλλα 8 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Έχω τρία παιδιά, 16,5 η κόρη και 14,5 τα δίδυμα αγόρια. Η οικογένειά μου μένει στα Τρίκαλα και εγώ πηγαινοέρχομαι. Δεν είναι τόσο δύσκολο για εμένα, όσο για την οικογένεια».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στην πρόταση να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο, λέγοντας πως αρχικά ήταν δύσκολο.

«Από το 2019 το όραμα του πρωθυπουργό που υλοποιήθηκε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη ήταν μια εξαιρετική ‘κληρονομιά’ για εμένα. Όταν πρωτοέγινε μία νύξη, δεν το πολυπίστεψα και μετά από λίγες ημέρες με πήραν τηλέφωνο. Δύσκολη απόφαση αλλά είναι μεγάλη πρόκληση και σε έναν τέτοιο πρωθυπουργό δεν λες όχι».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφερόμενος στον Προσωπικό Αριθμό, είπε: «Ο σκοπός δεν είναι να αποκτήσουμε έναν πέμπτο αριθμό αλλά να χρησιμοποιούμε μόνο έναν αριθμό, τον Προσωπικό Αριθμό, και να διορθώσουμε σε πρώτη φάση τα χιλιάδες λάθη που υπάρχουν στα Μητρώα. Σκοπός είναι να υπάρχει μελλοντικά μόνο ο Προσωπικός Αριθμός. Ήδη τη πρώτη εβδομάδα διορθώθηκαν λάθη. Θα βγάλουμε στοιχεία τις επόμενες ημέρες».

Σε σχέση με το Kids Wallet ανέφερε: «Πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τα παιδιά πλέον είναι άλλα παιδιά. Δεν είμαι παιδιά που θα βγουν έξω να παίξουν, αλλά είναι παιδιά που είναι κολλημένοι σε μία οθόνη γιατί  οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωση είναι τόσο εθιστικοί που δεν τα αφήνουν να ξεκολλήσουν. Πήραμε λοιπόν, μία πρωτοβουλία ως Ελλάδα μαζί με Γαλλία, Σλοβενία, Κύπρο, Δανία, να καταθέσουμε ένα κείμενο, το οποίο συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο προχθές, και ζητάμε από την Ε.Ε να θέσει γρήγορα σε λειτουργία έναν μηχανισμό επιβεβαίωσης ηλικίας. Το Kids Wallet είναι μία εφαρμογή που πρέπει εμείς οι γονείς να την κατεβάσουμε στα κινητά των παιδιών μας. Το πιο σημαντικό είναι η επιβεβαίωση ηλικίας».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Πολιτική

Απόρρητο