Πλήθος κόσμου γέμισε σήμερα Κυριακή 08/06 τις παραλίες σε Αττική, Χαλκιδική και Πάτρα.
Ηλιοθεραπεία, παιχνίδια δίπλα στο κύμα και βουτιά στη θάλασσα. Το θερμόμετρο στα ύψη και στις παραλίες της Αττικής επικρατεί… το αδιαχώρητο.
Στην πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού, όσοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν από την πόλη, αναζήτησαν λίγες στιγμές δροσιάς σε κοντινές πλαζ.
Υπάρχουν, βέβαια, κι εκείνοι που παραμένουν στο εργασιακό καθήκον, εκτεθειμένοι στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Η θερμοκρασία στην κουζίνα αφόρητη. Εργαζόμενοι στην εστίαση, μικροπωλητές και καταστηματάρχες δουλεύουν καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες. Με το θερμόμετρο να γράφει 35 βαθμούς και με ελάχιστα διαλείμματα.
Περρέα
Τις ακτές της Περρέας κατέκλυσαν οι Θεσσαλονικείς… ψάχνοντας για… δροσιστικό «καταφύγιο».
Οικογένειες με παιδιά και παρέες ξεχύθηκαν στη θάλασσα κάνοντας ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.
Πάτρα
Και στην Πάτρα οι υψηλές θερμοκρασίες ώθησαν πολλούς στην θάλασσα. Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο κι όλοι βρίσκονται κάτω από τις ομπρέλες στις ξαπλώστρες, με ένα χυμό κι ένα καφέ στο χέρι για να δροσιστούν.
Σωτήρια ήταν η επέμβαση του ναυαγοσώστη στην παραλία καθώς ένα παιδάκι κινδύνεψε να πνιγεί.
Ωστόσο, όλα πήγαν καλά και το παιδάκι σώθηκε.
Σε αρκετές περιοχές σήμερα ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμα και τους 37 βαθμούς, με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε Φάρσαλα, Καρδίτσα και Σκάλα Μεσσηνίας.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Η ζέστη αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Δευτέρα, 09/06, όπως είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος. Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 36°C – 38°C ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4-6 μποφόρ.
Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν σε:
Αθήνα: 36°C – 37°C
Θεσσαλονίκη: 35°C
Πάτρα: 34°C
Ηράκλειο: 32°C
Λάρισα: 38°C – 39°C
Αγρίνιο: 38°C – 39°C
Άργος: 38°C
Λαμία: 38°C
Σέρρες: 36°C – 37°C