Madleen: Ο στρατός του Ισραήλ έλαβε εντολή να εμποδίσει το πλοίο να φτάσει στη Γάζα

Εντολή να σταματήσει το Madleen, έλαβε ο στρατός του Ισραήλ, κι ενώ προβλήματα εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες στην live μετάδοση της πορείας του πλοίου, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς ο χάρτης είτε το «εξαφανίζει» είτε το δείχνει σε λάθος τοποθεσία.

Οι ακτιβιστές που επιβαίνουν σε αυτό εξέφρασαν φόβους ότι επίκειται ισραηλινή επίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ δήλωσε τι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό του παλαιστινιακού εδάφους, ο οποίος, όπως είπε, αποσκοπεί στο να εμποδίσει τη Χαμάς να εισάγει όπλα. Είπε πως έδωσε εντολή στο στρατό  να εμποδίσει το πλοίο να προσεγγίσει στη Γάζα.

«Έχω διατάξει τον στρατό να διασφαλίσει ότι το Madleen δεν θα φτάσει στη Γάζα», δήλωσε ο Ισραέλ Κατζ σε ανακοίνωση του γραφείου του. «Στην αντισημίτισσα Γκρέτα και τους φίλους της, στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καλύτερα να γυρίσετε πίσω γιατί δεν θα φτάσετε στη Γάζα», ανέφερε.

Ο Πάρης Λαφτσής, ακτιβιστής «Global March to Gaza», οι οποίος στις 12 Ιουνίου θα μεταβούν στην Αίγυπτο και θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, μιλώντας στις «Εξελίξεις Τώρα» είπε:

«Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές στο πλοίο. Η τελευταία ενημέρωση είναι πως δέχονται παρεμβολές τα συστήματα εντοπισμού τους και γι΄ αυτό φαίνεται να εμφανίζονται στο αεροδρόμιο της Ιορδανίας. Σαυτό που φοβούνται είναι ότι επίκειται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό. Να θυμίσω πως το πλοίο δεν έχει όπλα, αλλά βρεφικό γάλα, τρόφιμα και ιατρικό υλικό. Η ελληνική αποστολή μετράει 200 ανθρώπους αυτή τη στιγμή. Έχουμε μαζί μας γιατρούς, ακτιβιστές, κόσμο που νοιάζεται. Αλλά πάνω απ’ όλα αυτό που θα πάρουμε μαζί μας στην Αίγυπτο είναι το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης, σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Συνεχίζει και στηρίζει το κράτος του Ισραήλ και συνεργάζεται οικονομικά, στρατιωτικά, και εμπορικά και αυτό την καθιστά συνένοχη σε αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Απόρρητο