Παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη, 3 Ιουνίου, από την αρμόδια υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «stegasi.gov.gr» για την στεγαστική πολιτική.
Σε αυτή την πλατφόρμα θα είναι συγκεντρωμένες 43 δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για το στεγαστικό συνολικού προϋπολογισμού 6,5 δις ευρώ.
Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν εύκολα να βρουν όλα τα στοιχεία μέσω μιας ακόμα υπηρεσίας του ψηφιακού κράτους.
Πρόκειται για 21 στεγαστικά προγράμματα όπως μεταξύ άλλων το Σπίτι μου 1 και το Σπίτι μου 2, την επιστροφή ενοικίου, τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και άλλες πρωτοβουλίες.
Η πλατφόρμα υπολογίζει και το ποσό που μπορεί να εξοικονομήσει κανείς αν ενταχθεί σε κάποιο από τα προγράμματα που του ταιριάζει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως επειδή η αγορά στο στεγαστικό είναι δυναμική είναι σημαντικό να βρίσκει κανείς όλες τα στοιχεία και τις πολιτικές της κυβέρνησης.