Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Τσόγκας από το ΠΑΣΟΚ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων.
Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η δύναμη μας 3ειναι ότι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, εμείς το σφάλμα μας το αναγνωρίζουμε. Γι΄αυτό και ο πρωθυπουργός πήρε το βάρος να περάσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Θεωρώ ότι και πάλι ο πρωθυπουργός έβαλε και πάλι το πολιτικό του στίγμα σε μία αναγκαία απόφαση. Προφανώς έχουν υπάρξει αστοχίες και λάθη και να ερευνηθούν. Η ΑΑΔΕ αν δει κάτι θα προχωρήσει σε ελέγχους, έχει ελεγκτικό χαρακτήρα, δεν είναι ουδέτερη και έχει πολλά δικαιώματα. Το θέμα είναι να μην υπάρξουν τα λάθη του παρελθόντος και προφανώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί ένα λάθος. Δυστυχώς υπάρχει μια υπερβολική χρήση του κεφαλαίου του ονόματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και λύνει προβλήματα του παρελθόντος. Παρά ταύτα, δεν μπορεί όλα τα προβλήματα να σκάνε στον πρωθυπουργό. Το κεφάλαιο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να το διαχειριστούμε άπαντες με μία φειδώ. Δεν μπορεί διαρκώς ο πρωθυπουργός για κάποιο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει, να πρέπει να βγαίνει μπροστά, να λύνει προβλήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα με το θέμα «αναντικατάστατοι υπουργοί» ή «υπουργοί εξαετίας ή οκταετίας». Από την άλλη έχουμε ένα άλλο αποτελεσματικότατο κεφάλαιο, τον κ. Μητσοτάκη. Όλα τα προβλήματα καταλήγουν στον Μητσοτάκη, αδικείται η κυβερνητική προσπάθεια της ΝΔ με αυτόν τον τρόπο. η ποινικοποίηση του πολιτικού βίου δεν έχει οδηγήσει πουθενά. Επήλθε μια σκληρή λύση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ» τόνισε.
Ο κ. Τσόγκας με την σειρά του ανέφερε: «ο κ. Μακρόπουλος προσπαθεί να βγάλει από το κάδρο τον κ. Μητσοτάκη με επιμέλεια και να ρίξει το φταίξιμο στους υπουργούς. Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι μετά από 5 υπουργούς και 6 διοικητές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν αναρωτήθηκε, δεν αντέδρασε ο πρωθυπουργός να πει γιατί παραιτούνται οι διοικητές συνεχώς και τι γίνεται. Όταν αντέδρασε πέρσι ο Ανδρουλάκης, και ο κ. Αυγενάκης είπε πως ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια περίεργη εμμονή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν μπορεί η ΝΔ να επικαλείται συνεχώς παθογένειες του παρελθόντος για να καλύψει τις δίκες της ανεπάρκειες, αποτυχίες και σκάνδαλα».
Η κ. Κασιμάτη υπογράμμισε: «θεωρώ ότι η κυβέρνηση μετά από τόσα χρόνια, το να επικαλείται άγνοια, είναι υποτιμητικό για την νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει μια τέτοια σκανδαλώδης κακοδιαχείριση που δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Το πρόβλημα έχει παρατηρηθεί και είναι ανεκτό από την κυβέρνηση. Το προσωπικό κεφάλαιο του κ. Μητσοτάκη φάνηκε και από τις ευρωεκλογές ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο. Το πρόβλημα δεν είναι εάν εξανεμίζεται το κεφάλαιο του κ. Μητσοτάκη αλλά το ότι ο λογαριασμός τελικά πηγαίνει στον ελληνικό λαό που πληρώνει τα σκάνδαλα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για σκάνδαλο και άρα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».