Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης να αναβάλει το Game 3 της σειράς των τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.
Ο δεύτερος τελικός της GBL στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ήταν άκρως επεισοδιακός, με την κυβέρνηση να παίρνει τα μέτρα της.
Με απόφαση της κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο τρίτος τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 4/6/2025, αναβάλλεται.
Χρυσοχοΐδης για αυτόφωρο του Δ. Γιαννακόπουλου: «Η αστυνομία θα συνεχίσει την αναζήτηση, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος»
Σε επικοινωνία της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως η αστυνομία αναζητά τον κύριο Γιαννακόπουλο στο πλαίσιο του αυτόφωρου, κατόπιν μηνύσεως σε βάρος του από την πλευρά των αδελφών Αγγελόπουλου. «Η αστυνομία θα συνεχίσει την αναζήτηση, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Μάλιστα, με τοποθέτηση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει έλεγχος και στις αστυνομικές αρχές εάν υπήρξαν αμέλειες τους κατά τα γεγονότα τόσο εντός όσο και εκτός του ΣΕΦ.
Αυστηρό μήνυμα πρωθυπουργού
Στη πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες υπήρξε αυστηρό μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις, με αυτό να λέει «δεν γίνεται ομάδες διαμάντια να αμαυρώνουν ό,τι πετύχαμε στα γήπεδα ποδοσφαίρου».
Το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή αναφέρει ότι την Τετάρτη οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο κύριος Γιαννακόπουλος θα πάνε στο γραφείο του κύριου Βρούτση κι αν δεν δεσμευτούν ότι θα είναι «εκκλησία» θα ακυρωθεί το πρωτάθλημα. Στην περίπτωση όπως που υπάρξει consensus και από τις δύο πλευρές ο αγώνας πιθανόν να διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.
Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά
Μετά τα γεγονότα αυτά που σημειώθηκαν στο ΣΕΦ, υπάρχει και έρευνα από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Έχει παρέμβει η Εισαγγελία Πειραιά με δύο τρόπους: ο ένας είναι με μηνύσεις που υποβλήθηκαν των ώρα του αγώνα από την πλευρά της διοίκησης της ΚΑΕ Ολυμπιακού, που καταμαρτυρούν στην άλλη πλευρά σωρεία ποινικών αδικημάτων και ο δεύτερος είναι η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, που σχετίζεται με τις παραβιάσεις του αθλητικού νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA Ιωάννας Μάνδρου, έχει σχηματιστεί δικογραφία και η εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.