Αποκάλυψη «Φως στο Τούνελ» για την υπόθεση Αμαλιάδας – Πάτρας με τα πέντε νεκρά μωρά

Το «Φως στο Τούνελ» φέρνει νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο των πέντε παιδιών στην Αμαλιάδα και Πάτρα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην πολύκροτη υπόθεση των 5 νεκρών παιδιών σε Αμαλιάδα και Πάτρα, που το «Τούνελ» έφερε στο φως τον περασμένο Οκτώβριο.

Κοινός παρονομαστής στους θανάτους των παιδιών σε Πάτρα και Αμαλιάδα, η Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία έχει χαρακτηριστεί επίσημα ύποπτη από τον εισαγγελέα για τον θάνατο του τελευταίου στη σειρά παιδιού του μικρού Παναγιωτάκη.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή του MEGA, οι επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ καταρρίπτουν ο ένας μετά τον άλλον τις εκθέσεις ιατροδικαστών, που μέσα από αυτές μίλησαν για παθολογικά αίτια στους θανάτους των 5 παιδιών.

Όλα δείχνουν ότι ολοκληρώνεται η εικόνα και πλησιάζει η λύση αυτού του γρύφου.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σημαντικό, που το «Τούνελ» φέρνει στο φως. Είναι οι απαντήσεις από εργαστήρια  του εξωτερικού για τον γονιδιακό έλεγχο των παιδιών, που είχε ζητήσει η Εισαγγελία.

Εργαστήριο εξωτερικού «μίλησε» για το γονιδίωμα των παιδιών

Ο διευρυμένος γενετικός έλεγχος, που ολοκληρώθηκε με την πλήρη ανάλυση γονιδιώματος σε εργαστήριο του εξωτερικού, αφορά:

-Στο πρώτο παιδί της Ειρήνης Μουρτζούκου, αβάπτιστο κορίτσι 19 ημερών

-Στο αβάπτιστο κορίτσι 6 μηνών της φίλης της Κατερίνας

Τα αποτελέσματα αυτού του διευρυμένου γενετικού ελέγχου που έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», έδειξε ότι οι επιστήμονες δεν εντόπισαν κανένα γενετικό αίτιο που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις»

Η Κατερίνα Μαυροειδή, δικηγόρος του πατέρα του Παναγιωτάκη, επεσήμανε μιλώντας στο Τούνελ πώς η έρευνα της εκπομπής του MEGA έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής σε όλα τα στοιχεία.

Σε επίπεδο ιατρικής διερεύνησης των αιτιών του θανάτου του 15 μηνών μικρού παιδιού η κα Μαυροειδή ανέφερε:

«Έχει ξεκινήσει ήδη η τριμελής επιτροπή όσον αφορά το θάνατο του Παναγιωτάκη, οπότε και περιμένουμε το πόρισμα, εφόσον ενημερωθούν και οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, για να κληθούν και να λάβουν μέρος».

Ενώ όσον αφορά τις νομικές εξελίξεις είπε η δικηγόρος πως «σήμερα έχουμε φθάσει εν κατακλείδι να έχουν γίνει κι άλλες ανακριτικές πράξεις και καταθέσεις μαρτύρων».

Μάλιστα, η δικηγόρος αποκάλυψε:

«Με βάση την δική μου νομική εκτίμηση και μετά την κατάθεση του πατέρα έχω να πω ότι βρισκόμαστε στο τέλος πλέον αυτής της διαδικασίας. Θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, αφού ολοκληρωθούν και τα πορίσματα. Δεν πιστεύω ότι θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα, ώστε να κληθεί και το άτομο που έχει χαρακτηριστεί ως η ύποπτη. Και από εκεί και πέρα πιστεύω κατά τη δική μου νομική εκτίμηση ότι δεν θα είναι η προσέλευση της απλώς μία κατάθεση, αλλά θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Καταληκτικά  επανέλαβε η κα Μαυροειδή «πιστεύω ότι το αργότερο μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Απόρρητο