Είναι η μεγάλη ανατροπή στο θέμα με την γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στην Κέρκυρα.
Τώρα όλα αλλάζουν και ένας άντρας βρίσκεται πια στο μικροσκόπιο, καθώς φέρεται να είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον θάνατο της.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:14 της 1ης Ιανουαρίου 2019. Η εστία της προσδιορίζεται μέσα στην κατοικία χωρίς να είναι εφικτός ο ακριβέστερος προσδιορισμός της λόγω του ομοιόμορφου της καύσης σε όλη την περιοχή. Ο τρόπος επέκτασης και ο ομοιόμορφος βαθμός καύσης των υλικών δείχνουν ότι πιθανότατα υπήρξε ταυτόχρονη εκδήλωση της φωτιάς σε περισσότερα από ένα σημεία μέσα στην κατοικία. Εντοπίστηκαν έξι σιδερένιες φιάλες υγραερίου των 10 kg οι στρόφιγγες των οποίων βρέθηκαν ανοιχτές και ήταν κενές μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγραφε η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης.
Ο Χάρης Βεραμόν θα αποκαλύψει πολλά σκοτεινά σημεία και μία λεπτομέρεια για το που βρέθηκε το πτώμα, που ίσως να λέει πολλά.
Οι έρευνες που έγιναν επίμονες ανατρέπουν την αρχική υπόθεση περί αυτοκτονίας 65χρονης και βάζουν στο τραπέζι την κατηγορία για τον πρώην σύντροφό της και εφοριακό.
«Όσο εργαζόμουν στο σπίτι του θύματος το μόνο άτομο που είχα δει να μπαίνει ήταν ο κατηγορούμενος. Το θύμα μου είχε πει μία φορά ότι είχε δει να έχει μέσα στο αυτοκίνητο του ο κατηγορούμενος μία σακούλα γεμάτη χρήματα. Το θύμα δεν θα μπορούσε να κουβαλήσει τις φιάλες γιατί δεν κουβαλούσε ποτέ τίποτα όλα της τα φέρναμε εμείς», ανέφερε φίλος του θύματος.
Ο άντρας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου προσώπου και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι συγγενείς της γυναίκας μιλούν για μια πλούσια γυναίκα.
«Η αδερφή μου ήταν πολύ τακτική. Της αρέσει να έχει όλα τα πράγματα της τακτοποιημένα. Δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ. Στα σπίτια της ήξερα ότι είχε ακριβά αντικείμενα, ακριβούς πίνακες ζωγραφικής. Είχε και πολλά χρυσαφικά που δε βρέθηκαν και ένα άσπρο πιάνο. Ο γείτονάς μου ανέφερε ότι είχε ακούσει την αδερφή μου και τον κατηγορούμενο να τσακώνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι άκουγε φωνές. Αυτός ο κύριος 6 μήνες μετά τον θάνατό της άρχισε να χτίζει στο κτήμα της αδερφής μου», ανέφερε ο αδερφός του θύματος.
Οι δύο, η νεκρή και ο κατηγορούμενος, είχαν γνωριμία. Η οικιακή βοηθός αποκαλύπτει:
«Με τον κατηγορούμενο θυμάμαι ότι το θύμα χώρισε περίπου το 2017. Είχε γίνει ένας καυγάς και εγώ βρισκόμουν στο σπίτι και τους άκουσα. Ήξερα ότι είχαν οικονομικές διαφορές. Κατάλαβα από αυτά που άκουσα ότι το θύμα είχε δανειστεί χρήματα από αυτόν και αυτός ήθελε να της πάρει την περιουσία της. Μετά τον καβγά νομίζω έφυγε από το σπίτι. Η σχέση τους γενικά δεν ήταν καλή. Στον καβγά αυτόν ο κατηγορούμενος της είχε πέσει «θα σε θάψω» και θυμάμαι ότι μάλωναν για μια υπογραφή. Το θύμα είχε λόγους να φοβάται αλλά δεν θα αυτοκτονούσε. Ήταν μια γυναίκα που πρόσεχε τον εαυτό της και την εμφάνιση της. Για τον κατηγορούμενο μου είχε αναφέρει ότι όταν του είχε καθαρίσει το αυτοκίνητο βρήκε στο πορτμπαγκάζ 2 σακούλες σκουπιδιών με «μαύρα» λεφτά».
Ο ίδιος από την άλλη ο άντρας δεν αρνείται τον δεσμό, λέει όμως πως μετά τον δεσμό όλα στράβωσαν.
«Με το θύμα χωρίσαμε οριστικά το 2018 και τότε ξεκίνησε έναν ανελέητο πόλεμο συκοφαντίας και λάσπης εναντίον μου αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να τα ξαναβρούμε. Εγώ για τις καταγγελίες που είχε κάνει το θύμα στην υπηρεσία μου έμαθα μετά το θάνατό της. Η φωτιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του σπιτιού και η πόρτα και τα παράθυρα ήταν κλειδωμένα και δεν θα μπορούσα να έχω πρόσβαση στο εσωτερικό. Η 65χρονη είχε μίσος προς το πρόσωπό μου και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι αποφάσισε να αυτοκτονήσει μέσα στην οικία της και ταυτόχρονα να καταστρέψει ολοσχερώς το σπίτι του οποίου είχα αγοράσει την ψιλή κυριότητα».
Τώρα η δικαιοσύνη καλείται να λύσει αυτό το ιδιότυπο κουβάρι και να αποκαλύψει που κρύβεται πίσω από τον θάνατο της πλούσιας γυναίκας.