Αφροδίτη Λατινοπούλου: Όσα αποκάλυψε για την τουρκική επιστολή που έλαβε όταν ζήτησε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αποκλειστικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στο στόχαστρο της Άγκυρας μπήκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μετά από την κατάθεση του ψηφίσματος που έθεσε η ίδια στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως ανέφερε η ίδια, έλαβε μία επιστολή από τον Τούρκο πρέσβη Φαρούκ Καϊμακτσί, με την οποία η κα Λατινοπούλου κατηγορείται για διαστρέβλωση της ιστορίας, ενώ αναφέρεται πως οι Έλληνες αντάρτες και ληστές διέπραξαν εγκλήματα κατά του τουρκικού πληθυσμού.

«Είναι μία χυδαία επιστολή προς το πρόσωπό μου. Την Δευτέρα κατέθεσα ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας την αναγνώριση από όλα τα κράτη μέλη της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η Γενοκτονία είναι μία ιστορική αλήθεια κι ευθύνεται η Τουρκία».

«Η Τουρκία είναι ο σφαγέας που ευθύνεται για τρεις γενοκτονίες. Αυτό ήταν κάτι που όφειλαν να κάνουν πολλοί στο παρελθόν, παρόλα αυτά δεν είχε γίνει και ανέλαβα να το κάνω με ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια».

«Έγινε μία επίθεση, γιατί αμέσως αντέδρασε η Άγκυρα. Μου επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο και χυδαία ψέματα, λέγοντας πως ουσιαστικά δεν υπήρχε γενοκτονία κι ότι εμείς παραχαράσσουμε την ιστορία».

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο. Από εμένα προσωπικά θα βλέπουν εμένα να συνεχίζω να λέω την ιστορική αλήθεια, αντίθετα στην παραχάραξη της ιστορίας που επιδιώκουν εδώ και χρόνια».

Για την Γάζα και το Ισραήλ

Μεταξύ άλλων η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε πως το Ισραήλ είναι φυσικός σύμμαχος της Ελλάδας και πως «πρέπει να τον προστατεύσουμε».

«Όλους μας στενοχωρεί να βλέπουμε νεκρά παιδιά, αμάχους να σκοτώνονται, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε το πως ξεκίνησε. Ξεκίνησε από ένα φεστιβάλ ειρήνης και αγάπης, όπου μία τρομοκρατική οργάνωση, η Χαμάς, μπήκε και έσφαξε κι έκανε θηριωδίες».

«Αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα είναι κάτι στενάχωρο και μας θλίβει όλους, όμως από εκεί και πέρα το Ισραήλ όπως ξεκίνησε εξ αρχής, αμύνθηκε πάνω σε αυτή την τραγωδία, την επίθεση, όπου απήγαγαν και δολοφόνησαν αμάχους. Εγώ καταδικάζω όταν γίνεται κάτι υπέρμετρα».

Για τον Αντώνη Σαμαρά και την ατζέντα της Φωνής Λογικής

Τέλος, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε πως συμφωνεί με όσα αναφέρει για τα εθνικά θέματα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ αναφέρθηκε και στην ατζέντα της Φωνής Λογικής.

«Τον Αντώνη Σαμαρά τον σέβομαι και τον εκτιμώ, κράτησε όρθια την Ελλάδα σε δύσκολα χρόνια. Συμφωνώ με αυτά που λέει κυρίως στα εθνικά θέματα».

«Έχω μία δική μου ατζέντα. Δεν έχω χαμηλώσει καθόλου τους τόνους, είμαι πιστή στην ατζέντα μου. Έχω βαθιά πίστη πως αυτό που κάνουμε πάει καλά, γιατί έχουμε ειλικρίνεια, πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις που δεν παρεκκλίνουμε», κατέληξε.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Πολιτική

Απόρρητο