Όπως η δική μας Κλαυδία είχε δείξει από μικρή το τεράστιο ταλέντο της μέσα από talent shows και ο Αυστριακός JJ, ο 24χρονος τενόρος που τελικά κέρδισε την φετινή Eurovision είχε γίνει γνωστός από την συμμετοχή του στο βρετανικό Voice.
Τότε στα 19 του είχε εντυπωσιάσει το Will.i.am που τον πήρε στην ομάδα του βλέποντας από τότε πως επρόκειτο για ένα μουσικό φαινόμενο.
Ο νεαρός τενόρος γεννημένος στη Βιέννη και με καταγωγή από τις Φιλιππίνες 4 χρόνια μετά εκπροσώπησε την χώρα του. Η Αυστρία επάξια κέρδισε τον τίτλο με την Ευρώπη να υποκλίνεται στην ερμηνεία του.
Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε η φετινή Eurovison με τον κόσμο να σχολιάζει τόσο τις εκκεντρικές και χιουμοριστικές εμφανίσεις όσο και τις βαθμολογίες «σοκ» σε χώρες φαβορί.
Παγωμένη αντίδραση είχε και η Λουάν από την Γαλλία μόλις άκουσε τους 50 βαθμούς. Τι να πει όμως και η Ελβετία που σάρωσε στις επιτροπές αλλά είδε το κοινό να της γυρίζει κυριολεκτικά την πλάτη.
297 βαθμούς έλαβε από το κοινό το Ισραήλ με την συμμετοχή του να προκαλεί αντιδράσεις τόσο εντός του σταδίου με σημαίες της Παλαιστίνης όσο και έξω με την ισπανική δημόσια τηλεόραση να ζητά επανέλεγχο για το televoting και το 12αρι στο Ισραήλ.
Τι δεν έδειξε η τηλεόραση
Η Eurovision απέδειξε μια ακόμη χρονιά γιατί είναι ο κορυφαίος διαγωνισμός τραγουδιού στην Ευρώπη. Φώτα, κάμερες, γραφικά και αλλαγές σκηνικού μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Είναι κυριολεκτικά μια ανάσα πριν βγει το act του Λουξεμβούργου στον αέρα. Όσο οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν το πρόμο βίντεο της χώρας, οι τεχνικοί σκούπιζαν και ετοίμαζαν τον καλλιτέχνη. Το τελικό αποτέλεσμα στις οθόνες άκρως εντυπωσιακό.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως καθάρισαν τόση άμμο μέσα σε 50 δευτερόλεπτα που απέμεναν από την επόμενη εμφάνιση. Η παραγωγή είχε προβλέψει και γι’ αυτό επιστρατεύοντας ένα μαύρο πανί που μάζεψαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Η Έρικα της Φιλανδίας τραγουδά και περπάτα στην σκηνή όσο η κάμερα φεύγει για λίγο από πάνω της και την ξαναδείχνει πάνω σε ένα πελώριο μικρόφωνο. Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα όσο δηλαδή εμείς βλέπαμε το κοινό, η Ερίκα να δεθεί και να ανέβει υποβασταζόμενη στο μικρόφωνο και να πάρει την κατάλληλη πόζα.
Στην Σουηδία, η σκηνή έγινε για λίγο καμαρίνια με τους χορευτές να αλλάζουν ρούχα πίσω από τις ξύλινες σκάλες.
Ανάμεσα στις εμφανίσεις οι διοργανωτές είχαν ελάχιστα δευτερόλεπτα να σκουπίσουν την σκηνή, να αλλάξουν τα σκηνικά, να βάλουν τους καλλιτέχνες στις σωστές θέσεις και να δίνουν οδηγίες στο κοινό.