«Δεν είναι για την Ακρόπολη του 2025 αυτό – Ντρεπόμαστε»- Καταγγελίες ξεναγών για προβλήματα στο ασανσέρ στην Ακρόπολη

Την Διεθνή Ημέρα Μουσείων φθάνουν καταγγελίες ξεναγών για προβλήματα στο ασανσέρ στην Ακρόπολη

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία όλης της χώρας περιμένει τους φίλους του πολιτισμού αυτή την Κυριακή, Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Πρόκειται για τον θεσμό που καθιέρωσε το 1977 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Φέτος, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο φορέα για το 2025 το Μουσείο Ηρακλειδών, καθώς συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη, την ιστορική διάσταση με την καινοτομία προσφέροντας γνώση και ψυχαγωγία με απήχηση σε όλες τις ηλικίες.

«Δεν είναι για την Ακρόπολη του 2025 αυτό – Ντρεπόμαστε»

Ωστόσο, αυτή την σημαντική ημέρα για τον Πολιτισμό έρχεται μία όχι και τόσο θετική είδηση που αφορά την προσβασιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Όπως καταγγέλλεται, ο ανελκυστήρας είναι εκτός λειτουργίας στην Ακρόπολη.

«Eνώ η Ακρόπολη έχει γίνει το πιο εμβληματικό σημείο όλη της Ευρώπης, έχουμε σημαντικό πρόβλημα με το ασανσέρ που βρίσκεται στην πλευρά του Ερεχθείου. Περιμένουμε τρεις εβδομάδες ανταλλακτικά. Είναι μία κατάσταση τραγική, δεν είναι για την Ακρόπολη του 2025 αυτό. Όσοι είμαστε στον τουριστικό χώρο ντρεπόμαστε», τόνισε η Πέγκυ Ηλιοπούλου, ξεναγός.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες της δικής τους Ελλάδας – Ιστορίες ταυτότητας

Πολιτισμός

Απόρρητο