Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος. Ηλιοφάνεια προβλέπεται από το πρωί στις περισσότερες περιοχές και μόνο στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο μέχρι το μεσημέρι.
Στην υπόλοιπη χώρα, στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα θα παραμείνει ο ήπιος καιρός, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά τμήματα της χώρας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται τοπικές συννεφιές και ίσως να σημειωθούν διάσπαρτες μικρής διάρκειας βροχές.
Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το μεσημέρι έως 23 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 24 στα δυτικά και έως 25 – 26 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 22 – 25 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 – 5, στα νότια έως 6 μποφόρ. Το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Στην Αττική θα επικρατήσει λιακάδα με αραιές νεφώσεις. Πρόσκαιρα πιο πυκνές θα είναι στα βόρεια το μεσημέρι, με πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 26 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 – 5 μποφόρ.
Αίθριος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια στην ευρύτερη περιοχή και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 23 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν σε νότιους 2 – 3 μποφόρ.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η νέα βδομάδα θα κυλήσει με αίθριο και πιο καλοκαιρινό καιρό, με περισσότερη ζέστη προς το τέλος της και χωρίς βροχές.
Τη Δευτέρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα δυτικά και βόρεια ορεινά διάσπαρτες βροχές. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι κοντά στους 25 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 – 5, στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.
Την Τρίτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Ήπιος καιρός, με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, με πιθανότητα βροχών στα βόρεια ορεινά τμήματα. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι κοντά στους 26 – 27 στα δυτικά και βόρεια, 28 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στην Κρήτη. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3 – 5, στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.