Χθες Πέμπτη 15 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο Β’ ημιτελικός της Eurovision με την Ελλάδα και την Κλαυδία να περνά στον Τελικό του Σαββάτου.
Η τραγουδίστρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, μάγεψε παρουσιαστές και θεατές με την φωνή της και εξασφάλισε μια θέση στην τελική αναμέτρηση αύριο 17 Μαΐου. Η ίδια, σε σχέση με την εμπειρίας της, δήλωσε αμέσως μετά την εμφάνισή της στη σκηνή του διαγωνισμού ότι ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής της».
Η πρόκριση για την Κλαυδία και την Ελλάδα άργησε να φτάσει στα αυτιά μας, καθώς οι παρουσιαστές άφησαν την Ελλάδα για το τέλος, ενώ είχε μείνει μαζί με άλλες χώρες – φαβορί όπως η Αυστραλία και η Τσεχία, οι οποίες δεν θα βρεθούν στο μεγάλο σόου του Σαββάτου.
Ειδικότερα και ενώ τα πρώτα γκρουπ με τις τριάδες είχαν ήδη ανακοινωθεί στο τέλος έμειναν 7 χώρες από τις οποίες μόνο μία πέρασε στον Τελικό της Eurovision. Αυτές ήταν: Αυστραλία, Μαυροβούνιο, Ιρλανδία, Ελλάδα, Γεωργία, Τσεχία και Σερβία. Και η «Αστερομάτα» με την Κλαυδία πήρε τελικά το «χρυσό» εισιτήριο για τον Τελικό.
Στον β’ ημιτελικό προκρίθηκαν επίσης: η Λιθουανία, Ισραήλ, Αρμενία, Δανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Λετονία και η Μάλτα.
Η Ελλάδα πρόκειται να εμφαμιστεί στην 17η θέση στον μεγάλο τελικό.