Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας από το φρικτό έγκλημα που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ο 21χρονος γιος δολοφόνησε με περισσότερες από 25 μαχαιριές την ίδια του τη μητέρα.
Ο νεαρός δράστης του στυγερού εγκλήματος στη Λάρισα έχει αποτυπωθεί σε βίντεο ντοκουμέντο να επισκέπτεται πιτσαρία της πόλης. Λίγες ώρες αργότερα, θα κατακρεουργήσει τη μητέρα του με 25 μαχαιριές.
Τι υποστήριξε στις Αρχές
«Με μισούσε γι’ αυτό την σκότωσα», φαίνεται να είναι τα πρώτα λόγια του μητροκτόνου της Λάρισας.
«Εξαιτίας του αλκοόλ που είχα καταναλώσει καθώς και ενός τσιγάρου κάνναβης το οποίο προηγουμένως είχα καπνίσει, το μυαλό μου θόλωσε, άρπαξα ένα μαχαίρι, με πορτοκαλί λαβή από την κουζίνα και με αυτό χτύπησα τη μητέρα μου στα πλευρά και στην κοιλιά της, ενώ αυτή στεκόταν στον διάδρομο της οικίας μας. Δεν το είχα σχεδιάσει. Λίγο μετά, άρχισα να καθαρίζω το σπίτι από τα αίματα με μία σφουγγαρίστρα», είπε στην κατάθεσή του.
«Είναι έλλειψη ενσυναίσθησης με αντικοινωνικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας και οριακής διαταραχής. Δηλαδή είναι ένας άνθρωπος που σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να θυματοποιηθεί. Ο ίδιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι έκανε κακό, αλλά όλη του η μετέπειτα πορεία και συμπεριφορά δείχνει καμία μεταμέλεια», είπε στο MEGA η δρ Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου.
Ο μητροκτόνος, αφού σκότωσε την 52χρονη μητέρα του με ένα μαχαίρι 10 εκατοστών, για να καλύψει την αποτρόπαια πράξη του μετά το έγκλημα, καθάρισε το σπίτι. Μετά από ώρες, κάλεσε τον 22χρονο ξάδελφό του λέγοντας «έλα σπίτι να πετάξουμε κάτι μπάζα».
Ο νεαρός άνδρας μαζί με τον ξάδερφό του μετέφεραν τη σορό της άτυχης 52χρονης τυλιγμένη μέσα σε ένα πάπλωμα. Αυτό μαρτυρούν οι κηλίδες αίματος που υπάρχουν στον δρόμο. Περπάτησαν 10 με 15 μέτρα περίπου μέχρι την είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας.
Ο μητροκτόνος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, χρήση και κατοχή ναρκωτικών, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ ο ξάδελφός του που κατηγορείται για υπόθαλψη, θα απολογηθεί αύριο.