Με μια κινηματογραφική επιχείρηση, σπάζοντας με πολιορκητικό κριό την βαριά πόρτα, πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν το πρωί σε υπό κατάληψη χώρο της Νομικής, ερευνώντας και αναζητώντας στοιχεία, μετά τη σύλληψη των 6 που κατηγορούνται για την επίθεση σε εκδήλωση, στις 30 Απριλίου στη σχολή.
Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ με τα όπλα προτεταμένα, καλυμμένοι πισω από ασπίδες, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη εισβάλλουν σε χώρο της Νομικής.
Ένας από τους πάνοπλους αστυνομικούς κόβει με ψαλίδα ένα λουκέτο, που σφραγίζει έναν υπό κατάληψη χώρο μέσα στο Ίδρυμα, εκεί όπου λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο.
Με πολιορκητικό κρύο σπάνε την πόρτα και μπαίνουν στο εσωτερικό του κτιρίου.
Παντού κολλημένες αφίσες και γκράφιτι στους τοίχους. Οι αστυνομικοί φωτίζουν τους χώρους καθώς τους ερευνούν, ενώ σε μια τουαλέτα εντοπίζουν δύο πυροσβεστήρες.
Υπό διερεύνηση είναι αν οι συγκεκριμένοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τους συλληφθέντες, για την άγρια επίθεση στον διδακτορικό φοιτητή, στις 30 Απριλίου, στον δεύτερο όροφο της Νομικής
Δίωξη για κακούργημα
Οι έξι συλληφθέντες, τρεις εκ των οποίων δήλωσαν φοιτητές, φέρεται να είχαν συγκεκριμένους ρόλους.
Ο 25χρονος, που είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση, ήταν μπροστάρης στον ξυλοδαρμό του φοιτητή και είχε και το ρόλο του παρατηρητή σε κάθε στάδιο της καταδρομικής επιχείρησης. Ήταν, μάλιστα, επιφορτισμένος με την κατόπτευση του χώρου και ήταν εκείνος που διευκόλυνε τη διαφυγή των υπολοίπων.
Άλλη δράστιδα προμήθευσε με μάσκες τους υπολοίπους, προκειμένου να κρύψουν τα πρόσωπά τους, ενώ μία 29χρονη γιατρός κατηγορείται για υπόθαλψη, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, καθώς βοήθησε στη διαφυγή έναν εκ των επιτιθέμενων.
Χειροπέδες η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε και σε έναν 19χρονο ο οποίος στην ηλικία των 17 ετών είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς ενώ είχε κατηγορηθεί πως είχε πυρπολήσει περιπολικό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων και σε βάρος των έξι ασκήθηκε ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα μεταξύ αυτών και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, απ’ όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τρία ακόμη άτομα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.
Την ίδια ώρα, έρευνα γίνεται για τις επαφές ενός από τους επτά συλληφθέντες για τις επαφές του με εμπλεκόμενους στην έκρηξη των Αμπελοκήπων.