Το LIVE NEWS παρουσιάζει το προφίλ αλλά και λεπτομέρειες για τη ζωή των δύο αδελφών που έχασαν μαζί με τη μητέρα τους τη ζωή τους, μέσα σε διάστημα 13 ημερών στο Ελληνικό.
Από τη μια το δυνατό δέσιμο μάνας και κόρης που τους χώρισε μόνο ο θάνατος καθώς βρέθηκαν να νοσηλεύονται ταυτόχρονα σε διαφορετικά νοσοκομεία της Αθήνας.
«Όντως αγαπούσε πολύ τη μητέρα της. Την τελευταία φορά που την θυμάμαι και μίλησα μαζί της, μου είχε πει ότι δεν αισθανόταν πολύ καλά. Φαινόταν κουρασμένη, ότι είχε ατονία», δήλωσε υπάλληλος της επιχείρησης.
Και από την άλλη, η λαμπρή καριέρα του γιου στον Καναδά ο οποίος αποφάσισε μετά από 56 ολόκληρα χρόνια να επιστρέψει στην πατρίδα και τελικά να «φύγει» από τη ζωή λίγες μέρες μετά τη μητέρα και την αδελφή του.
«Χαρισματικός, έξυπνος, γενναιόδωρος. Ήταν από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνωρίζω. Είχε ένα κάρο διπλώματα και διδακτορικό ως μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος και ως οικονομολόγος», δήλωσες στενή φίλη του 76χρονου.
Είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της τραγικής οικογενειακής ιστορίας στο Ελληνικό.
Μάνα κόρη και γιος πεθαίνουν μέσα σε 13 μέρες με το τμήμα Ανθρωποκτονιών να ερευνά σήμερα την μυστηριώδη αυτή υπόθεση που έχει συγκλονίσει την χώρα.
Ποιος ήταν ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος
Ιδιαίτερα ευφυής, χαρισματικός και πολυπράγμων. Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Το 1967 μετανάστευσε σε ηλικία 18 ετών στον Καναδά εκεί όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Μανιτόμπα (Καναδά) και μετά διοίκηση επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (Καναδά).
Μετά τις σπουδές, εργάστηκε εκεί σε μεγάλες εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς. Για πολλά χρόνια ζούσε στην Βρετανική Κολομβία, την δυτικότερη επαρχία του Καναδά εκεί όπου στον ελεύθερο χρόνο του έγραφε βιβλία και έπαιζε κιθάρα.
«Ήταν υπεύθυνος στις ηλεκτρικές εταιρείες του Καναδά και της Αμερικής για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, είχε πάρα πολύ υψηλή θέση. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν και κλασικός κιθαρίστας, επίσης έγραφε και βιβλία. Το τελευταίο του βιβλίο αφορούσε τη φιλοσοφία, το προηγούμενό του βιβλίο αφορούσε ‘πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση’, είπε φίλος του».
Το LIVE NEWS επικοινώνησε με τον επιμελητή του συγκεκριμένου βιβλίου που έγραψε το 2013 με τίτλο η «Νομοτέλεια της Ανάκαμψης», σε μια περίοδο που η χώρα βίωνε την πιο βαθιά οικονομική κρίση.
«Ήταν ένα δοκίμιο. Το ζήτημα ήταν αυτό, τα οικονομικά και η περιπέτεια της χώρας την εποχή εκείνη με την οικονομική κρίση και πως νομοτελειακά υπολόγιζε ότι σε λίγα χρόνια – όπως κι έγινε- θα βγούμε από την κρίση. Έδειχνε ότι υπήρχε μελέτη από πίσω, δεν ήταν κάτι επιπόλαιο. Η αίσθηση που έχω αποκομίσει είναι ότι αγαπούσε πολύ την πατρίδα του. Είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ με την κρίση και προσπαθούσε όχι με ρηχή αισιοδοξία αλλά με επιστημονικούς όρους να προσεγγίσει και να εμπνεύσει κάποια ελπίδα ότι σίγουρα θα ανακάμψουμε, όπως κι έγινε δηλαδή».
Ως Έλληνας του εξωτερικού για σχεδόν 5 δεκαετίες, ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει την χώρα του.
Πίστευε τόσο πολύ στο σύγγραμμα του που πλήρωσε για να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν αν και δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης καθώς θεωρήθηκε από πολλούς ουτοπικό την δεδομένη περίοδο.
«Ίσως 1.500 ευρώ κάπου εκεί. Ήθελε να βγει γρήγορα και να διαφημιστεί γρήγορα. Ήταν πολύ σοβαρό βιβλίο. Το ότι κάποιος πληρώνει για να εκδώσει ένα βιβλίο δεν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρό, απλά βιάζεται. Δεν θέλει να περιμένει ένα – δύο χρόνια που κάνουν οι εκδοτικοί οίκοι. Αγνοήθηκε από ότι θυμάμαι, δεν σημείωσε πωλήσεις. Ούτε και το πίστευε κανείς όλο αυτό (ότι θα βγούμε από την κρίση), δηλαδή με το που έβλεπαν τον τίτλο, ούτε καν έδιναν σημασία».
Η επιστροφή στην Ελλάδα
Ο άνθρωπος που μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης αισιοδοξούσε πως η χώρα θα ανακάμψει, τελικά έμελλε να βυθιστεί ο ίδιος σε κατάθλιψη τα επόμενα χρόνια.
Έχοντας περάσει όλη του την ζωή στον Καναδά αποφάσισε μετά από 56 χρόνια να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ρευστοποίησε την περιουσία του και επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας στο Ελληνικό.
«Αποφάσισε λοιπόν, κάποια στιγμή να γυρίσει στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη πριν από 2 χρόνια περίπου. Είχα καταλάβει εγώ, ότι ο άνθρωπος είχε πέσει σε βαθιά μελαγχολία γιατί γύρισε από τον Καναδά που είχε τους φίλους του, τη ζωή του, το ωραίο του το σπίτι. Λέει «74ων χρονών είμαι ας γυρίσω πια στην πατρίδα». Από κάποια στιγμή και μετά δεν έβγαινε καθόλου έξω, δεν ήθελε να δει κανέναν. Έτρωγε συνέχεια και κάπνιζε», λέει στενή φίλου του.
Ήταν άνθρωπος που εκτιμούσε τις μικρές καθημερινές χαρές ενώ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media.
Ποια ήταν η Βέρα Σιδηροπούλου
Δεν παντρεύτηκε και δεν έκανε παιδιά όπως και η μεγαλύτερη αδελφή του Βέρα, η οποία έζησε όλη την ζωή της δίπλα στην μητέρα τους, Κατερίνα, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία.
«Όσες φορές είχαμε μιλήσει, ανέφερε την μαμά της. Την αγαπούσε πολύ, την φρόντιζε και αγόραζε πράγματα για το σπίτι. Σε βιοτεχνία δούλευε. Μου έλεγε ότι ήταν γαζώτρια και ότι την ενοχλούσαν τα χέρια της», δήλωσε υπάλληλος της επιχείρησης.
Η 78χρονη πριν συνταξιοδοτηθεί εργαζόταν ως γαζώτρια σε βιοτεχνία. Σύχναζε με την μητέρα της στο βιβλιοπωλείο και την εκκλησία και ήταν πάντα ευγενική αλλά λιγομίλητη.
«Πολύ ευγενική πάντα. Δεν έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος με οικονομική επιφάνεια. Είχε ας πούμε 100 ευρώ και έλεγε μην ξεπεράσουμε τα 100 ευρώ γιατί δεν έχω άλλα πάνω μου. Πλήρωνε πάντα με μετρητά, ποτέ με κάρτες και τέτοια», πρόσθεσε η υπάλληλος.
Οι γείτονες θυμούνται την οικογένεια να μένουν στο συγκεκριμένο σπίτι τουλάχιστον από την δεκαετία του 90’.
Η παρουσία της οικιακής βοηθού τον Φεβρουάριο τους κίνησε, όπως λένε, την περιέργεια καθώς ήταν η πρώτη φορά που είδαν ένα άτομο εκτός οικογένειας να μπαινοβγαίνει με κλειδιά στο σπίτι.