Συνεχίζεται το θρίλερ των θανάτων της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό, τρία μέλη της οποίας πέθαναν σε διάστημα 13 ημερών.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών, την στιγμή που εξετάζεται τόσο η οικιακή βοηθός της οικογένειας όσο και στενή φίλη του Μιχάλη Σιδηρόπουλου.
«Δεν έχουμε κάποιο επίσημο δεδομένο»
«Σήμερα, κατέθεσε ο πρώτος ξάδερφος στο Ανθρωποκτονιών, κάναμε μία προφορική μήνυση για να διερευνηθούν ακόμη περισσότερο οι τρεις θάνατοι και δηλώσαμε υποστήριξη στις τυχόν σχηματισθείσες δικογραφίες για κάποια εγκληματική πράξη», λέει ο δικηγόρος των συγγενών των θανόντων, Στέλιος Σούρλας.
«Εμένα αυτό το οποίο μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι από 15 Απριλίου που ‘κατέληξε’ η μητέρα, μέχρι τις 28 Απριλίου δεν υπήρχε κάποια σύνδεση μεταξύ των υπολοίπων θανόντων. Το γεγονός ότι υπάρχει μία άποψη η οποία λέγεται ότι στις 15 Απριλίου πέθανε η μητέρα και την ίδια ημέρα όταν το έμαθε η Βέρα, η κόρη, δεν το άντεξε και πήγε και αυτή στο νοσοκομείο, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ έτσι εύκολα. Μιλάμε για μία γυναίκα η οποία έμαθε ότι πέθανε η μητέρα της 98 χρόνων και άρρωστη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έπεσε από τα σύννεφα και τη συγκλόνισε».
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα:
«Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτήν την στιγμή διότι δεν έχουμε κάποιο επίσημο δεδομένο, όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχει μία χρονική σύνδεση τριών θανάτων μέσα στο ίδιο σπίτι, στην ίδια οικογένεια, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
«Εχθές παραβιάστηκε το γραμματοκιβώτιο της οικογένειας», λέει ο δικηγόρος, επισημαίνοντας:
«Αυτό το οποίο λένε οι γείτονες είναι ότι είδαν δραστηριότητα μετά τον θάνατο και των τριών από άτομα πιθανότατα βουλγαρικής καταγωγής. Έβγαζαν πράγματα από το σπίτι. Ομοίως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πήγε το τέταρτο άτομο στο νοσοκομείο με παρουσία συμβολαιογράφου».
«Συνοδευόταν από μία αλλοδαπή γυναίκα απαρηγόρητη»
Για το συμβάν στο νοσοκομείο με τον συμβολαιογράφο, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνει:
«Η Βέρα πήγε με ασθενοφόρο στο ‘Ασκληπιείο’ της Βούλας. Συνοδευόταν από μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία ήταν απαρηγόρητη, έκλαιγε, έλεγε στους γιατρούς ‘πείτε μου ότι δεν έχει πεθάνει’. Φαινόταν ότι έδειχνε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία της Βέρας. Ήταν μία αλλοδαπή γυναίκα».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Από εκεί και πέρα, η γυναίκα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, σχεδόν σε σοκ, είχε καρδιογενή καταπληξία. Αμέσως οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να πάει στη μονάδα την καρδιολογική. Μετά από 4 – 5 ώρες εμφανίζεται μία γυναίκα η οποία λέει ότι είναι φίλη του αδερφού και ζητάει να δει την ασθενή και λέει ότι σε λίγο θα φέρει και μία δικαστική πληρεξουσιότητα. Ο διοικητής του νοσοκομείου, που είναι και δικηγόρος, αμέσως έδωσε εντολή να φύγει από το νοσοκομείο διότι δεν υπήρχε συγγένεια πρώτου βαθμού. Μετά από μία εβδομάδα, παίρνει τον διοικητή τηλέφωνο κάποια και του λέει είμαι συγγενής και ενδιαφερόταν να μάθει τα αίτια του θανάτου. Ο διοικητής της έκλεισε το τηλέφωνο. Έδωσε εντολή στο εργαστήριο να κρατήσουν τα δείγματα με το αίμα γιατί πίστευε ότι μπορεί να εμπλακεί το Ανθρωποκτονιών ή ο εισαγγελέας προκειμένου να γίνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις».
«Υπάρχουν τα δείγματα στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο είναι στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών για όλη τη διαδικασία», λέει ο κ. Γιαννάκος, με τον κ. Σούρλα να σημειώνει:
«Καταδεικνύεται σύνδεση της οικιακής βοηθού με τη σύντροφο. Πώς το πληροφορήθηκε; Θεωρητικά, η μόνη που το γνώριζε ήταν η οικιακή βοηθός».
Σχετικά με τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει:
«Στον ‘Ερυθρό’ νοσηλεύεται ο αδερφός, σε ένα δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Τον επισκέπτονται κάποιοι συνοδοί, κλείνουν το παραβάν και αρχίζουν να λογομαχούν. Εκεί, οι συνοδοί των άλλων ασθενών ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ήρθε η Αστυνομία και μαζί με το νοσοκομείο, τους πέταξαν έξω. Αυτό που φαίνεται ότι ζητούσαν είναι κάποια υπογραφή την οποία ο ίδιος αρνούνταν».