Νίκος Παπαδόπουλος: «Βανδάλισαν την πίστη ενός ολόκληρου λαού» – Η πρώτη αντίδραση για την αγωγή από την Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη θα καταθέσει αγωγή κατά του βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου για τον βανδαλισμό των έργων του Χριστόφορου Κατσαδιώτη.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον βανδαλισμό, η Εθνική Πινακοθήκη είχε αποφασίσει να αφήσει τα έργα στο πάτωμα, για να θυμίζουν την πράξη βίας και σκοταδισμού του βουλευτή της Νίκης, ωστόσο λίγο αργότερα αποφασίστηκε η απομάκρυνση των έργων από τον χώρο.

Αρχές Μαΐου η Εθνική Πινακοθήκη προχώρησε στην έκθεση των έργων τέχνης, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

«Εμείς πρέπει να τους βάλουμε πρόστιμο, που βανδάλισαν την πίστη ενός ολόκληρου λαού. Σε αυτούς που βανδάλισαν τα οστά και τα λείψανα των παιδιών στα Τέμπη πόσο πρόστιμο θα βάλουν;», ήταν η αντίδραση του Νίκου Παπαδόπουλου.

«Το ποσό της αγωγής είναι μεγάλο για να πουν στον ελληνικό λαό ότι κυβερνούν αυτοί και θα κάνουν ότι θέλουν», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο ίδιος, θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο