Η Eurobank, στο πλαίσιο των ενεργειών της για το Δημογραφικό - «Μπροστά για την Οικογένεια», αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία για την απασχόληση, σε συνεργασία με την AFI, το πρωτοπόρο ίδρυμα μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, αποκλειστικά για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας στο συνέδριο Δημογραφικό 2025, μπροστά για την οικογένεια.
Τέσσερα χρόνια μπροστά για την οικογένεια. Μέσα από ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, η Eurobank συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του δημογραφικού.
Σήμερα το πρωί στο συνέδριο της Eurobank με θέμα «Δημογραφικό 2025 μπροστά για την οικογένεια», ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας ανακοίνωσε ένα νέο επιχειρηματικό προνομιακό δάνειο για τους μόνιμους κατοίκους του Έβρου μέσω της AFI.
«Δάνεια έως 25.000ευρώ, με επιτόκιο μόνο 1% σταθερό έτσι ώστε να ξεκινήσουν μια δίκη τους επιχείρηση στην περιοχή ή να στηρίξουν την επιχείρηση, που ξεκίνησαν τον προηγούμενο χρόνο.
Στο συνέδριο μίλησε μέσω video wall για το δημογραφικό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η πολιτεία αντιμετώπισε το πρόβλημα θεσμικά, συστήνοντας το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, δήλωσε: «Υπάρχει μηχανισμός οργάνωσης, υπάρχει μηχανισμός εποπτείας, δημιουργείται ένα δημογραφικό παρατηρητήριο, που συγκεντρώνει όλες τις επιμέρους πολιτικές».
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε έρευνα της Metron Analysis, που χρηματοδότησε η Eurobank.