Στέφανος Κασσελάκης: Η πολιτική στοχοποίηση δεν με πτοεί

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» ήταν το πρωί της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, που από εχθές διοργανώνει το 1ο του συνέδριο, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τη δικαστική του περιπέτεια με φόντο το Πόθεν Έσχες του.

«Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, είναι η γιορτή της μητέρας σήμερα, και οι σκέψεις μου είναι με τις μητέρες που συνάντησα, όχι για πρώτη φορά, στο Εφετείο την Τετάρτη όπου προσπαθούσαν να βρουν το δίκιο τους για τις κόρες που έχουν χάσει σε γυναικοκτονίες απέναντι σε μία Δικαιοσύνη και μια Πολιτεία που τις αναγκάζει μόνες τους, χωρίς καμία ούτε οικονομική ούτε ψυχολογική στήριξη, ούτε για τα εγγόνια τους, να μπορούν να στηρίξουν τον βιοπορισμό τους. Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόνοια για αυτές τις οικογένειες. Σήμερα σκέφτομαι τις μητέρες του εγκλήματος των Τεμπών, τις μητέρες των γυναικοκτονιών και εύχομαι να υπάρξει όχι μόνο δικαίωση αλλά και πρόνοια», είπε αρχικά.

Για το Πόθεν Έσχες

Αναφερόμενος στο Πόθεν Έσχες του και την απόφαση του δικαστηρίου, λέει:

«Δεν δέχτηκα αυτήν την καταδίκη για το Πόθεν Έσχες. Το Πόθεν Έσχες είναι διάφανο και κρυστάλλινο και απολύτως σωστό. Η καταδίκη ήταν για το εκπρόθεσμο της αποχώρησής μου από μια μονοπρόσωπη εταιρία στην Αμερική που είχα τα δεδουλευμένα μου από την οποία δάνεισα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβρη του ’23, τρεις μήνες μόλις αφού είχα εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος».

«Δεν έχει καμία σχέση με εξωχώριες εταιρίες, offshore εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες ανήκουν στο σπίτι Μητσοτάκη και στα σπίτια του Βολτέρου. Η μία εταιρία στην Αμερική η οποία έχει ελεγχθεί από την Εφορία της Αμερικής και η οποία είναι απολύτως σωστή και είχε φορολογηθεί πλήρως η οποία δανείζει σε ένα κόμμα ‘άσπρα’ να έρχονται στην Ελλάδα, να πληρώνουν χαρτόσημο, για να κάνει ο κόσμος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό δεν είναι έγκλημα», συμπληρώνει.

«Πολιτική στοχοποίηση»

«Το συγκεκριμένο αδίκημα στοιχειοθετείται με δόλο για να καταδικαστεί κάποιος. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας δόλος γι’ αυτό και η εισαγγελέας σε αυτό το μονομελές πρωτοδικείο πρότεινε την πλήρη αθώωση, όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά λόγω έλλειψης παντελούς δόλου. 9 λεπτά τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέως, μετά η δικαστής λαμβάνει ένα μήνυμα, διακόπτει τη δίκη, επιφυλάσσεται και γυρνάει μετά από 5 λεπτά να πει ‘ένοχος΄. Αυτή η πολιτική στοχοποίηση εμένα δεν με πτοεί, μπορεί να με φθείρει προσωρινά γιατί μιλάμε για αυτό και όχι για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος έχει κλέψει από την Ελλάδα, ποιος έχει χρεωκοπήσει αυτήν τη χώρα», προσθέτει.

«Όταν η εισαγγελέας του κράτους που έχει την ευθύνη και το κίνητρο να έχει τη μέγιστη ποινή σε κάποιον, προτείνει την πλήρη αθώωση με εμπεριστατωμένο τρόπο και μετά υπάρχει μια σύντομη διακοπή μετά από μηνύματα στο τηλέφωνο, προφανώς κάτι μπορεί να έχει γίνει. Δεν μπορώ να γνωρίζω προσωπικά αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν υπάρχει κανένας δόλος, το αντίθετο μάλιστα, δεν υπάρχει κανένας που έχει ζημιωθεί από αυτό, μόνο εγώ έχω ζημιωθεί από αυτό. Πρόκειται για έναν παράλογο, τιμωρητικό νόμο. Αυτός ο νόμος φτιάχτηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί ‘μαύρα’ χρήματα στο εξωτερικό, όχι για να μην φέρνουν απόδημοι Έλληνες ‘άσπρα’ χρήματα στο εσωτερικό», τονίζει.

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μην διαστρεβλώνουμε τα πράγματα ποιος ήξερε και τι δεν ήξερε, εδώ πέρα πρόκειται για πολιτική στοχοποίηση και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει».

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να λογοδοτεί με την αποδοτικότητά της και να υπηρετεί το συμφέρον του λαού. Σε μια χώρα στην οποία ο ανιψιός Μητσοτάκη με το Predator μέσα στο Μαξίμου παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, επιχειρηματίες, σε αυτήν τη χώρα αρχειοθετείται αυτή η υπόθεση, δεν γίνεται τίποτα. Στη χώρα στην οποία συγκαλύπτονται ευθύνες για μπαζώματα και για συγκρούσεις τρένων και δεν τιμωρείται κανείς πολιτικός, βεβαίως και είναι ευθύνη να πούμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να βελτιωθεί», επισημαίνει.

«Μου λέτε εμένα για τη συγκεκριμένη υπόθεση που ‘άσπρα’ χρήματα, δεδουλευμένα μου, βοήθησαν κόσμο να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, και δεν μιλάμε για τις τριγωνικές συναλλαγές της ΝΔ με την Blue Skies για να μπορούν να έχουν έναν κομματικό μηχανισμό», υπογραμμίζει.

«Είναι κατάπτυστη και υποκριτική η συμπεριφορά του ενός κόμματος που έσπευσε να πανηγυρίσει για την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου στη δική μου υπόθεση, όταν το ίδιο κόμμα, οι ίδιοι άνθρωποι αρνήθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τους εργαζόμενους στο κόμμα, όταν 700.000 ευρώ σπαταλήθηκαν για να γίνει η εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχα, ένα τεράστιο ποσό για μια απλή εκλογική διαδικασία, όταν 800.000 ευρώ σε μεταχρονολογημένες συμβάσεις χωρίς το πληρεξούσιό μου υπεγράφησαν όταν είχα πρωτοεκλεγεί πρόεδρος για υπηρεσίες που δήθεν είχαν εκτελεστεί πριν από μήνες στις εθνικές εκλογές, είναι πολλές ενδείξεις, όποιος επιθυμεί να τις ερευνήσει είμαι στη διάθεσή του».

Για τη συμπόρευση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Ο στόχος είναι η δικαίωση αυτών των οικογενειών και της κοινωνίας ολόκληρης», λέει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχετικά με τη συμπόρευση με την Πλεύση Ελευθερίας για τα Τέμπη.

«Είμαστε οι μόνοι, δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος της Ζωής, αλλά είμαστε οι μόνοι που είμαστε έτοιμοι βεβαίως να έχουμε και τον Κυριακό Μητσοτάκη στο στόχαστρο επειδή είναι ο ιθύνων νους των εγκληματών αυτών. Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είχε παραπεμφθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο δύο εβδομάδες πριν από τα Τέμπη για την έλλειψη ασφάλειας στον σιδηρόδρομο. 15 Φεβρουαρίου του ’23 είχε γίνει η παραπομπή στο δικαστήριο για αυτό, άρα το γνώριζε ο πρωθυπουργός. Υπήρχαν πολλές έγγραφες ενδείξεις στους υπουργούς Μεταφορών, και στον Κώστα Καραμανλή και στον Χρήστο Σπίρτζη, και φυσικά γνώριζε ο πρωθυπουργός για το μπάζωμα. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς ότι ο πρωθυπουργός της χώρας που παρακολουθεί με Predator τόσο κόσμο ότι δεν θα ήξερε τι γινόταν στο σημείο στα Τέμπη».

«Οι οικογένειες, οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν όλοι οι πολιτικοί για όλες τις πράξεις να βρεθούν ενώπιον δικαστικού συμβουλίου και φυσικού δικαστηρίου μετά. Το βασικό είναι να μην υπάρξει εδώ πέρα επικοινωνιακή εργαλειοποίηση όπου κάποιος για κάποιο μικρότερο, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ με τον Τριαντόπουλο για το πλημμέλημά του, μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες, να κερδίσει χρόνο και να αλλάξει η πραγματικότητα για τη διαδικασία που πρέπει να υπάρχει για δικαίωση στις οικογένειες. Χρειαζόμαστε, χωρίς εξαίρεση, όλους, και τον Κυριακό Μητσοτάκη, σε προανακριτική και να δούμε ενώπιον του ελληνικού λαού τι θα κάνουν. Θα ξεπλύνουν τους εαυτούς τους; Να το δούμε», υπογραμμίζει.

«Αμφιβάλλω αν ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτόν, θα βάλει στο στόχαστρο τον Χρήστο Σπίρτζη για τις δικές του ευθύνες. (…) Προφανώς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αλλά η κατάσταση του 2023 δεν άρχισε το 2019, προϋπήρχε. Πρέπει αυτό να διαλευκανθεί», επισημαίνει, σημειώνοντας:

«Ό,τι εγωισμό μπορεί να είχα μπαίνοντας στην πολιτική τότε, έχει μειωθεί πάρα πολύ. Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή είναι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις ζωές αυτών των ανθρώπων και επειδή το ζήτημα των Τεμπών είναι τεράστιο για την κοινωνία, όχι μόνο για τη Δικαιοσύνη, και εμπεριέχει το κατάπτυστο αυτό άρθρο 86 που εμείς θέλουμε να καταργηθεί, φυσικά και θα συνεργαστώ χωρίς εγωισμό και με την κα Κωνσταντοπούλου και με όσους θα στηρίξουν αυτήν την πορεία».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το βασικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, και με λυπεί η τωρινή του απαξίωση διότι εγώ δεν μπήκα για να διαλύσω κάποιο κόμμα, η βάση αυτού του κόμματος απέρριψε όλους τους υπόλοιπους και με στήριξε και στα Συνέδρια και μάλιστα μετά την αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο πέρυσι, με το 15% στις ευρωεκλογές και είδατε τώρα που έχουν σώσει το σπίτι τους πού έχουν φτάσει και πού συνεχίζεται αυτή η κατρακύλα και φυσικά με το συνέδριο στο Γκάζι τον Νοέμβριο που κατέλυσαν συνταγματικά δικαιώματα εκλεγμένων συνέδρων με τον παράνομο αποκλεισμό τους απέξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ πιο σημαντικά ζητήματα από ένα καταστατικό που δεν το σεβάστηκε. Το βασικότερο ζήτημα το οποίο έχει είναι ότι δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα».

«Στις ευρωεκλογές κρίθηκα, πήρα ένα κόμμα από το 8% χωρίς ένα ευρώ ‘μαύρο’ χρήμα και να δούμε πώς τα άλλα κόμματα πλήρωσαν τις πανάκριβες καμπάνιες τους όπως η ΝΔ την πιο ακριβή καμπάνια διαδικτυακά από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα, αν και έχει το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη. Τώρα ξέρουμε για τριγωνικές συναλλαγές, Blue Skies κτλ.», σημειώνει.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του αναφέρει:

«Το νέο μας κόμμα δεν είναι κόμμα Κασσελάκη, είναι το Κίνημα Δημοκρατίας χωρίς το όνομα Κασσελάκη δίπλα του. (…) Στην Αμερική δεν επιστρέφω διότι πλέον έχουμε φτιάξει ρίζες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο