Σε βίντεο ντοκουμέντο έχουν καταγραφεί οι τελευταίες κινήσεις της 16χρονης Μάγια, στιγμές πριν τη δολοφονία της από τα χέρια, όπως όλα δείχνουν, του 17χρονου φίλου της.
Το βίντεο καταγράφει την πορεία της ανήλικης που έφυγε από το σπίτι της και λίγα λεπτά αργότερα η κάμερα την καταγράφει να περπατά απέναντι από το σπίτι του 17χρονου Πολωνού που κατηγορείται ότι τη δολοφόνησε.
Τις εικόνες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο πατρικό σπίτι του 17χρονου.
Το άψυχο σώμα της κοπέλας βρέθηκε την Πρωτομαγιά. Ο 17χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της, μετά τη σύλληψή του στην Κατερίνη βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές ανηλίκων του Βόλου, όπου και θα παραμείνει έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Πολωνία.
Τέσσερις καταγγελίες
Η άγρια δολοφονία της Μάγια φαίνεται ότι ήταν η τελευταία πράξη του δράματος σε μια διαμάχη των δύο παιδιών που κρατούσε χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2021 εκκρεμούν τέσσερις καταγγελίες κατά του 17χρονου για παρενόχληση και εκφοβισμό. Σε μία περίπτωση του επιβλήθηκε επιτήρηση καθώς και απαγόρευση να έρχεται σε επαφή με το θύμα.
Όπως έγινε γνωστό, εκκρεμεί μία καταγγελία για εγκληματική πράξη που τελέστηκε από τον 17χρονο, η οποία ερευνάται από την τοπική Αστυνομία.
Η μητέρα του αγοριού υποστηρίζει ότι ο γιος της ήταν θύμα εκφοβισμού από την παρέα του κοριτσιού, την ώρα που η οικογένεια της 16χρονης ζητά Δικαιοσύνη με την τιμωρία του δράστη.