Το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των περιστεριών στην πόλη της Ξάνθης επιχειρεί να λύσει ο δήμος, επιστρατεύοντας αρπακτικά πουλιά.
Σύμφωνα με σχέδιο που ενέκρινε η δημοτική Αρχή, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις σε συνεργασία με ομάδα χειριστών αρπακτικών πουλιών.
Τα γεράκια που θα επιστρατευτούν, σύμφωνα με το σχέδιο, θα τρομάζουν τα περιστέρια, τα οποία δημιουργούν εστίες μόλυνσης στο κέντρο της πόλης.
«Μεσαιωνική απόφαση»
«Είδαμε μια απόφαση η οποία είναι μεσαιωνική», λέει από την πλευρά της, εκφράζοντας την αντίθεσή της με το μέτρο, η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «αδεσποτούλια Ξάνθης».
«Ο πρώτος λόγος είναι ότι η ιερακοθηρία έχει να κάνει με άγρια ζώα σε αιχμαλωσία. Το δεύτερο είναι ότι ο πληθυσμός πλέον μπορεί να ελεγχθεί με σπόρους που στειρώνουν τα περιστέρια».
Όπως λέει η ίδια:
«Θα φύγουν από την πλατεία και θα πάνε στην πόλη, λίγο πιο πέρα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα».