Με υπομονή οπλίστηκαν οι εκδρομείς του Πάσχα που επέστρεψαν οδικώς τη Δευτέρα 21/04. Αντιμετώπισαν ουρές χιλιομέτρων και πολύωρες καθυστερήσεις. Αυξημένη ήταν επίσης η κίνηση στα ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά.
Ακόμα και 4 ώρες χρειάστηκε να κάνουν οι οδηγοί, για μια απόσταση δύο ωρών.
Σε Γολγοθά μετατράπηκε η επιστροφή χιλιάδων εκδρομέων του Πάσχα με τα αυτοκίνητα στα εθνικά οδικά δίκτυα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.
Παρόλο που κάποιοι επιχείρησαν να ξεκινήσουν νωρίς το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα για να αποφύγουν όσο δυνατόν περισσότερο την κίνηση, αυτό φάνηκε μάταιο.
Σ’ ένα απέραντο πάρκινγκ μετατράπηκε το ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Γεμάτα επιστρέφουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Συνεχή είναι τα δρομολόγια κι από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Ταλαιπωρία…
Με… εισιτήριο για Σύρο, 220 επιβάτες πήγαιναν Πειραιά.
Στην Ικαρία, στο λιμάνι του Εύδηλου, 220 άτομα έβγαλαν εισιτήριο με προορισμό την… Σύρο ενώ πήγαιναν Πειραιά.
Ωστόσο, φτάνοντας στο λιμάνι της Σύρου προκλήθηκε το αδιαχώρητο, καθώς εισέρχονταν επιβάτες από την Σύρο ενώ ήδη ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που βρισκόταν πάνω στο πλοίο.
Με αποτέλεσμα, το πλοίο να είναι υπεράριθμο ήδη από την Σύρο και περίμεναν 1015 άτομα να επιβιβαστούν από την Ερμούπολη. Όταν έγινε έλεγχος στα εισιτήρια και καταμέτρηση, διαπιστώθηκε το πρόβλημα.
Έτσι, η εταιρεία ναύλωσε ένα έκτακτο δρομολόγιο το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης και παρέλαβε τους επιβάτες που δεν είχαν το εισιτήριο για Πειραιά.