Λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης “κλειδώνει” το ΚΥΣΟΙΠ

Υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, όπου θα "κλειδώσουν" οι λεπτομέρειες για το πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests. 

Υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, όπου θα "κλειδώσουν" οι λεπτομέρειες για το πως θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests.

Όλη η αγορά αναμένει την πράξη πολιτικού συμβουλίου καθώς από τις αποφάσεις θα κριθεί ποια θα είναι η συμμετοχή του κράτους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα πρέπει οι τράπεζες να έχουν καταθέσει τα σχέδιά τους.

Σε ό,τι αφορά στα ισοδύναμα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι έχουν βρεθεί 2-3 πηγές αξιόπιστων όπως χαρακτηρίζονται ισοδύναμων για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς να επιβαρύνονται τα νοικοκυριά, όπως επισημαίνουν. Να υπενθυμίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 300 εκατ. το χρόνο προκειμένου να μην εφαρμοστεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αναφορικά με το άλλο "αγκάθι", τα "κόκκινα" δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών η κυβέρνηση αναζητά πολιτική λύση.

Εν τω μεταξύ ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί φτάνει στην Αθήνα την Τρίτη, με σκοπό να πιέσει την Αθήνα να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες, ούτως ώστε έως την συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, να έχουν βρεθεί όλα τα προαπαιτούμενα που χρειάζονται για να εκταμιευτεί η δόση και να απελευθερωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες ευθανασίας: Υπάρχει το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο;

Οικονομία

Απόρρητο