“Όλα ανοιχτά”, λέει ο Στουρνάρας

Ενόψει της έλευσης των επικεφαλής της τρόικας και της διαπραγμάτευσης που ξεκινά σε λιγότερο από 48 ώρες συναντήθηκαν το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ενόψει της έλευσης των επικεφαλής της τρόικας και της διαπραγμάτευσης που ξεκινά σε λιγότερο από 48 ώρες συναντήθηκαν το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας.

 

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα ανοιχτά θέματα, που έχει η ελληνική πλευρά και θα συζητηθούν με την τρόικα. Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα θέματα που θα απασχολήσουν την κυβέρνηση "τις επόμενες εβδομάδες", τονίζοντας πως αυτά είναι πολύ σημαντικά.

 

Ο ίδιος ερωτηθείς για το αν σε αυτά περιλαμβάνεται και το θέμα των εσόδων απαντήσε: "Τα πάντα έχουμε, τα πάντα έχουμε ανοιχτά".

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα "καυτά" θέματα που θα βρεθούν στο τραπέζει είναι η κατάρτιση και η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, η πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

 

Η κυβέρνηση θα θέσει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση με τα περιθώρια όμως όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου να είναι περιορισμένα.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Η ψυχική υγεία των εφήβων, οι αθέατες αγωνίες μιας γενιάς

Οικονομία

Απόρρητο