Στρατιές οι άνεργοι…

Εκτίναξη της ανεργίας στο 12% τον Μάρτιο προέβλεψε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Ήδη, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 έχασαν τη δουλειά τους 122.000 Έλληνες.

Εκτίναξη της ανεργίας στο 12% τον Μάρτιο προέβλεψε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Ήδη, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 έχασαν τη δουλειά τους 122.000 Έλληνες.
 
Ήδη, ο σχετικός δείκτης άγγιξε το δ’ τρίμηνο του 2009 το 10,3% από  9,3% που κατέγραφε το γ’ τρίμηνο και από 7,9% πριν από έναν χρόνο.
 
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 121.733 άτομα σε σχέση με πέρυσι.
 
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο των ανδρών (14% έναντι 7,7%), ενώ  το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (20,4%).
 
Την ίδια ώρα, υπό την απειλή των απολύσεων, χιλιάδες εργαζόμενοι δέχονται να δουλέψουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως τετραήμερα, εκ περιτροπής και μερική απασχόληση, κάτι που όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, κάνει πλέον υπερεπείγουσα προτεραιότητα το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ευέλικτων μορφών εργασίας.
 
Σημειώνεται ότι περαιτέρω ελαστικοποίηση έχουν ζητήσει ο Ολι Ρεν, ο ΟΟΣΑ και ο ΣΕΒ.
 
To ΚΚΕ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την ανεργία για να επιβάλει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, ο ΛΑΟΣ προβλέπει οδυνηρές καταστάσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι περικοπές και οι φόροι γεννούν περισσότερους ανέργους και φτωχούς.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο