ΥΓΕΙΑ
2/8

Δ. Κούβελας στο MEGA: Δεν είναι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ο ιός δε σταμάτησε ποτέ


Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και ο περιφερειάρχης Καβάλας, Δημήτρης Κούβελας για τα 24 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πόλη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, τα εντοπισμένα κρούσματα δεν ανησυχούν και είναι υπό έλεγχο, εκείνα που εγείρουν σοβαρό προβληματισμό είναι τα «ορφανά» κρούσματα. Όμως, αν τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, δε θα χρειαστεί τοπικό Lockdown ούτε φόβος και πανικός.

Ο κ. Κούβελας υποστήριξε πως η αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα δεν είναι ένα δεύτερο κύμα του ιού, καθώς ο κορωνοϊός δε σταμάτησε ποτέ.

Ένα lockdown δεν έχει κανένα νόημα, σύμφωνα με τον καθηγητή, εφόσον η βιολογική απειλή είναι γνωστή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απειλή δεν είναι τόσο τρομακτική. Τα μέτρα όπως το πλύσιμο των χεριών και η τήρηση των αποστάσεων είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση πέραν του ιού και είναι στοιχεία πολιτισμού.

Σε αυτό συμφώνησε και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου η οποία υποστήριξε πως αυτό που είναι απαραίτητο είναι η στήριξη των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες.

Συνεχίζοντας ο κ. Κούβελας, μίλησε για τα φαινόμενα συνωστισμού και τόνισε πως οι νέοι δεν περιορίζονται. Αυτό που πρέπει να γίνει και έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή, είναι μια καταγραφή των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και περιορισμός αυτών στα σπίτια τους με τη βοήθεια και τη στήριξη του κράτους.

Αναφέρθηκε και στο εμβόλιο λέγοντας πως δεν είναι γνωστό πότε θα βρεθεί, όπως επίσης είναι δύσκολο να βρεθεί και φάρμακο.


ΚΑΙΡΟΣ