ΥΓΕΙΑ
25/3

Λοιμωξιολόγος στο MEGA: Πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα από την Πάτρα


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Στέλιος Ασημακόπουλος, παθολόγος, λοιμωξιολόγος και επ. καθηγητής ιατρικής σχολής Πατρών, αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς στο νοσοκομείο της Πάτρας.

«Ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν κρούσματα μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Θα έλεγα ότι ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη. Όταν έχει μία μάχη, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν απώλειες, τραυματισμοί, απώλειες ζωών. Το ζήτημα είναι τις διαχειριστείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε στο τέλος να βγεις νικητής», σημείωσε ο κ. Ασημακόπουλος.

«Όσον αφορά το Ρίο, υπάρχουν έξι άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Δεν είναι μία γενικευμένη διασπορά στο νοσοκομείο. Πρόκειται για κρούσματα μεταξύ γιατρών της ίδιας ομάδας», εξήγησε.  

«Δεν οφείλεται σε έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας, ή σε παράλειψη των γιατρών. Σε μια τέτοια μάχη, με τη μεταδοτικότητα που έχει ο συγκεκριμένος ιός, μεταξύ των γιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είναι δυνατόν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λάθος κάποιος να εκτεθεί», πρόσθεσε.

«Τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα στην περιοχή μας. Ξεκινήσαμε με καταιγίδα κρουσμάτων από τους ανθρώπους που γύρισαν από τους Αγίους Τόπους. Ανταπεξήλθαμε με σημαντική επιτυχία», συνέχισε ο κ. Ασημακόπουλος.

«Ξεκινήσαμε νοσηλεύοντας 24 ασθενείς με κορωνοιό. Από τα 24 κρούσματα με ιχνηλάτηση και απομόνωση επαφών, αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε δέκα κρούσματα. Αυτό δείχνει σταθεροποίηση της κατάστασης, ειδικά στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Φαίνεται πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η λήψη μέτρων», κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.


ΚΑΙΡΟΣ